Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

Πηγή: iskra.gr

ΧΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ! 

ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!

Μαζικότατη ήταν η προσέλευση του κόσμου στο πρώτο φθινοπωρινό ραντεβού των «αγανακτισμένων», δημιουργώντας νέα κοσμοπλημμύρα στην Πλατεία Συντάγματος αλλά και σε άλλες πλατείες της χώρας.


Η λαϊκή παρουσία αναμένεται να δώσει νέα δυναμική στο κίνημα των πλατειών στη μάχη εναντίον των καταστροφικών μέτρωνπου έλαβε και λαμβάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Τις δυνάμεις τους με τον υπόλοιπο συγκεντρωμένο κόσμο στο Σύνταγμα ενώσαν και οι φοιτητές με πορείες των συντονιστικών των κατειλημμένων σχολών προς την πλατεία.

Η πολυπληθής παρουσία των διαδηλωτών φέρεται πως θορύβησε κυβέρνηση και ηγεσία της αστυνομίας, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όχι μόνο να επιτεθούν στους συγκεντρωμένους, απωθώντας τους από τη Λ. Αμαλίας προς την πλατεία του Συντάγματος αλλά και να προβούν σε δέκα συλλήψεις, προσπαθώντας, μάλλον, με αυτόν τον τρόπο να φοβίσουν τους διαδηλωτές και να κάμψουν το φρόνημα τους.
Τα άτομα που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τους επτά από τους συλληφθέντες να κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών!

Παρά τις συνηθισμένες πρακτικές της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής, οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν σε θέσεις μάχης απέναντι σε μια πολιτική που καταστρέφει τον τόπο και τον ελληνικό λαό.

Προκειμένου, όμως, να ανακοπεί η λεηλασία του τόπου και των πολιτών στην οποία επιδίδονται κυβέρνηση και τρόικα, με τη συναίνεση Νέας Δημοκρατίας-ΛΑ.Ο.Σ-Δημοκρατικής Συμμαχίας, είναι ανάγκη το κίνημα των πλατειών να κατορθώσει να αρθρώσει έναν οργανωμένο και σαφή προοδευτικό προσανατολισμό με συγκεκριμένα εναλλακτικά και ριζοσπαστικά αιτήματα για μία διαφορετική πορεία της χώρας.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου