Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

10 λόγοι που ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου είναι ξεχωριστός!



1.
Επειδή η σημερινή προσπάθεια των Γερμανικών τραπεζικών και βιομηχανικών κολοσσών να λεηλατήσουν το εργατικό δυναμικό και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τόσο της Ελλάδας όσο και άλλων χωρών διαφέρει μόνο ως προς τα μέσα-όπλα (προς το παρόν...) που χρησιμοποιεί σε σχέση με το Χιτλερικό κτήνος της δεκαετίας του 40΄.

2. Επειδή δεν μας πτοεί το γεγονός ότι στο πλευρό του Γερμανικού ιμπεριαλισμού ενάντια στο λαό της Ελλάδας στέκονται και οι δήθεν "προστάτες" του ελεύθερου κόσμου, Αμερικάνοι, Άγγλοι, Γάλλοι κτλ.

3. Επειδή τα κοινοβούλια και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. ξεφτίλισαν το όμορφο όραμα για μια Ευρώπη και έναν ολόκληρο Κόσμο των εργαζομένων, της ειρήνης και της κοινωνικής προόδου. Επειδή η σημερινή Ε.Ε.-Ο.Ν.Ε. είναι ένα πτώμα, μια λυκοσυμμαχία που προσπαθεί να επιβιώσει πάνω στα τσακισμένα κόκκαλα των ανθρώπων του μόχθου.

4. Επειδή και σήμερα, όπως και τότε, κάποιοι συνθηκολόγησαν και "παρέδωσαν τα κλειδιά" του Τόπου πριν ρωτήσουν τον ιδιοκτήτη, δηλαδή τον Ελληνικό Λαό.

5. Επειδή σήμερα έχουμε πάρει το μάθημά μας από τη δεκαετία του 40΄ και το σύγχρονο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, θα συγκροτηθεί ταχύτερα, θα είναι και πάλι νικηφόρο, δε θα αφήσει στο απυρόβλητο τους δωσίλογους και θα αλλάξει κάθε τομέα της Κοινωνίας εκ βαθρων χωρίς συμβιβασμούς.

6. Επειδή όσο και αν προσπαθούν να συσκοτίσουν την Αλήθεια και να καλύψουν με ομίχλη το δρόμο προς τον οποίο θα βαδίσει ο Λαός και η Χώρα, τελικά υπάρχουν μόνο 2 επιλογές: το ΝΑΙ και το ΟΧΙ.

7. Επειδή η Αλήθεια δεν αρκεί να λάμπει, πρέπει και να σφάζει (Κωστής Παλαμάς).

8. Επειδή ο Ελληνικός Λαός, εμείς οι απλοί άνθρωποι, επανοικειοποιηθήκαμε και επανοικειοποιούμαστε τον Τόπο μας, τις Πλατείες μας, τους χώρους Σπουδών και Εργασίας, τη Σημαία μας, τον Δημόσιο Διάλογο, τις Τέχνες και την Πολιτική και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα χαρίσουμε σε τυχοδιώκτες έτσι απλά.

9. Επειδή στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν μπορεί να βασιλεύει η ξένη τυραννία, η αδικία και η απόγνωση.

10. Επειδή ο Άρης, ο Νίκος, η Μαρία, οι ιδέες τους, οι αξίες τους και ο Αγώνας τους για μια Ελεύθερη και Ανεξάρτητη Ελλάδα, ψάχνουν ακόμη την ιστορική τους δικαίωση. Επειδή σήμερα, μέσα στο ζόφο και την απελπισία, γεννιούνται οι ίδιες αυτές ιστορικές φιγούρες μέσα στο σώμα και στη ψυχή εκατοντάδων χιλιάδων, νέων και γέρων, σε όλη τη χώρα. Και μαζί τους γεννιέται και η Ελπίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου