Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

«ΣΑΡΩΝΟΥΝ» ΤΑ ΕΝΩΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

Πηγή: www.iskra.gr


ΚΟΙΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ!
ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΑΤΡΩΝ!


Ελπιδοφόρα αποτελέσματα κατέγραψαν τα πλατιά ενωτικά αγωνιστικά ψηφοδέλτια που συγκροτήθηκαν από δυνάμεις και συνδικαλιστές που το προηγούμενο χρονικό διάστημα πρωτοστάτησαν στους αγώνες στις ναυαρχίδες των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου, στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Τα ψηφοδέλτια αυτά στήριξαν από κοινού δυνάμεις της Αριστεράςτου ΣΥΡΙΖΑ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και ανένταχτοι αριστεροί.

Συγκεκριμένα στις εκλογές για Διοικητικό Συμβούλιο στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας το πλατύ ανεξάρτητο ενωτικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, που στηρίχθηκε από κοινού και από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι μόνο εκτινάχθηκε από την μία έδρα στις πέντε, αλλά βγήκε και πρώτη δύναμη στο Σωματείο.

Μεγάλοι ηττημένοι αυτής της εκλογικής αναμέτρησης οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, ενώ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απέσπασαν δύο έδρες.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι πλέον οι αγωνιστικές δυνάμεις, με βαρύνουσα θέση σε αυτές τις δυνάμεις της Αριστεράς, έχουν πλέον την απόλυτη πλειοψηφία στο Σωματείο, γεγονός που λόγω του μεγέθους του Νοσοκομείου αποκτά βαρύνουσα σημασία για Συνδικαλιστικό κίνημα των υγειονομικών.

Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στις εκλογές για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ το νεοσύστατο ενωτικό ψηφοδέλτιο που στηρίχθηκε και αυτό από δυνάμεις της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και ανένταχτους αριστερούς απέσπασε δύο έδρες στις δεκατρείς για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ. Μεγάλος νικητής επίσης το ΠΑΜΕ, που σήμερα έχει απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου και εξέλεξε 6 αντιπροσώπους για την ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ είδαν τη δύναμή τους να μειώνεται σημαντικά εκλέγοντας η ΠΑΣΚΕ μόνο τρεις αντιπροσώπους για ΠΟΕΔΗΝ ενώ η ΔΑΚΕ μόνο δύο.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΑΤΡΑΣ

Στις πρόσφατες εκλογές στο Πανεπιστημιακό Πάτρας το πλατύ αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑανένταχτοι αριστεροί και αγωνιστές εργαζόμενοι κατάφερε να ξεπεράσει τους σκοπέλους και όχι μόνο να εκπροσωπηθεί στο ΔΣ αλλά να εκλέξει τρεις έδρες στο ΔΣ του Συλλόγου και τέσσερεις αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές για ΔΣ είχε χάσει την εκπροσώπηση στο ΔΣ για μια ψήφο. Ο τριπλασιασμός της δύναμής του δείχνει την δυναμική που αποκτούν αυτά τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο φαίνεται ότι η συναίνεση έχει φτάσει μέχρι κάτω αφού οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ κατέβηκαν από κοινού εκλέγοντας 8 έδρες στο ΔΣ του Συλλόγου. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατάφεραν να εκλέξουν 2 έδρες στο ΔΣ.

Έτσι πλέον οι δυνάμεις της Αριστεράς, σε ένα νοσοκομείο κορμός για τη Δυτική Ελλάδα, έχουν πολύ ισχυρή εκπροσώπηση στο Σωματείο και αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση των αγώνων που έρχονται.

Είναι γεγονός ότι οι διεργασίες που συντελούνται στη βάση των εργαζομένων δίνουν ελπίδα ότι μπορεί να διαμορφωθεί ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο μέσα στα συνδικάτα, που θα ξεπερνά τις συμβιβασμένες ηγεσίες και θα ανοίγει δρόμους για μια νέα ταξική αγωνιστική πορεία του Εργατικού κινήματος.

Σε αυτές τις διεργασίες, η κοινή δράση και συνεργασία όλης της Αριστεράς, μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για μια τέτοια εξέλιξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου