Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΓΑΠ: ΟΧΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ! ΜΕΝΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ ΕΩΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Πηγή: http://iskra.gr

ΓΑΠ - ΦΕΥΓΕΙ, ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ, ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ!

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΑΠ - ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗ!

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται αυτές τις ώρες στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Έπειτα απόαλλεπάλληλες συσκέψεις αλλά και παρασκηνιακές ζυμώσεις διαφόρων επιτελείων φαίνεται ότι η κατάσταση ξεκαθαρίζει στη σημερινή συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες διάφορων ιστοσελίδων, είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο ότι δεν θα είναι ούτε υποψηφιος Πρόεδρος, ούτε πρωθυπουργός.
Ζήτησε, ωστόσο, να γίνει, από εκείνους που πρέπει, υπεράσπιση της διετίας της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο. Είπε επίσης ότι θα παραμείνει Πρόεδρος μέχρι το συνέδριο - το οποίο προσδιορίζεται έως τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου λίγο πριν ξεκινήσει το Πολιτικό Συμβούλιο,τηλεφώνησε στον κ. Βενιζέλο και τον ενημέρωσε για το σχέδιό του. Και ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε απόλυτα.

Το σχέδιο λέει τα εξής: Συνεδρίαση της Κ.Ο. για την ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού μέσα στον Ιανουάριο και τον Ιούνιο εκλογή νέου Προέδρου με ψηφοφορία στη βάση. 

Αυτό που μένει τώρα, είναι πως θα αντιδράσουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ειδικά η λεγόμενητρόικα (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Λοβέρδος, Μόσιαλος), οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από τις σημερινές ανακοινώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το «newsit.gr», ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε σε συμφέροντα, που, όπως είπε, υπονόμευσαν την πορεία της κυβέρνησης του.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να είπε τα εξής:

«Δεν είμασταν όσο θα έπρεπε αποφασισμένοι και σταθεροί στην σύγκρουσή μας με ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα συμφερόντων το οποίο ευθύνεται και ενέχεται στην πορεία της χώρας. Αυτοί σε αρκετές περιπτώσεις υπονόμευσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης.»

Στη συνέχεια, ο ΓΑΠ, πάντα κατά το «newsit.gr», ανέφερε τρία παραδείγματα:

1) Του εκδότη του ΒΗΜΑΤΟΣ Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος όπως είπε, ζήτησε δάνειο από την Εθνική 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ο διοικητής της Τράπεζας απευθύνθηκε σ' εμένα και του απάντησα: “Εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις να του δωθεί με βάση τους κανόνες και τους όρους της τραπεζας.” Η τράπεζα έκρινε ότι δεν τις πληρούσε και δεν του το έδωσε. “Από εκείνη την στιγμή που δεν πήρε το δάνειο”, είπε ο κ. Παπανδρέου για τον κ. Ψυχάρη, “ξεκίνησε η ευθεία υπονόμευση της κυβέρνησης.”
2) Υπονομεύτηκε το υπουργείο Οικονομικών και ο ίδιος και δεν επετεύχθη η συμφωνία με ευθείες παρεμβάσεις συμφερόντων για την μη συγχώνευση της ΕΤΕ με την Alpha Bank.
3) Για τον ρόλο της δικαστικής εξουσίας είπε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν παρενέβη ως όφειλε στην υπόθεση του αδερφού του Αντρίκου, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έχει στην κατοχή του CDS μέσω εταιρείας και δεν διαλευκάνθηκε αυτή τη υπόθεση έτσι ώστε να μην σέρνονται φήμες και να μην σπιλώνεται το όνομα του αδερφού του και της οικογένειας.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗ

Ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρος Π. Ψυχάρης, αναφερόμενος στα όσα του καταμαρτύρησε ο ΓΑΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμωςΑνεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.
Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης είχε δηλώσει στον Βήμα 99,5 ότι «σήμερα ο πρόεδρος θα καταθέσει καθαρή και ολοκληρωμένη θέση».

Αντίθετα, ο Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε ότι ο Γ.Παπανδρέου όχι μόνο πρέπει να μείνει στην ηγεσία του Κινήματος, αλλά να είναι και αυτός που θα το οδηγήσει στις εκλογές, γιατί πρέπει να κριθεί από το λαό.

Την ανάγκη να κάνει το ΠΑΣΟΚ αυτοκριτική και να προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Πέτρος Ευθυμίου.

«Αν ο κ.Παπανδρέου θέλει να παραμείνει στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τεθεί υπό την κρίση της βάσης. Πρέπει να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία πριν τις εκλογές» είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται και απολογισμός και προγραμματική, ρεαλιστική, υπεύθυνη και σοβαρή τοποθέτηση και αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και φυσικά με πρωτεύον το θέμα της ηγεσίας».

Tην αντίθεσή του με την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, εξέφρασε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

«Πιστεύω ότι τα κόμματα δεν βγαίνουν στη γύρα για να εκλέξουν προέδρους, όργανα κλ. Έχουν οργανώσεις, έχουν μέλη, τα οποία συζητούν, χαράσσουν όλοι μαζί, από πάνω μέχρι κάτω, στρατηγικές, την πολιτική τους, τα προγράμματά τους και συνέρχονται μετά με εκπροσώπους στα συνέδρια των κομμάτων, που είναι 500- 600 άτομα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου