Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Σύμπραξη Παρεμβάσεων και ΕΠΑΜ στις εκλογές της ΕΛΜΕ Βοιωτίας


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Υπό τις παρούσες δυσμενέστατες οικονομικά,πολιτικά, εθνικά και ηθικά, συνθήκες , καλούμαστε να συμμετάσχουμε στη διαδικασία εκλογής Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε

Οι καιροί είναι χαλεποί, είναι κρίσιμοι.

Διακυβεύονται όχι μόνο ο πλούτος, δημόσιος και ιδιωτικός της χώρας αλλά και η εθνική μας ανεξαρτησία και υπόσταση, η ατομική και κοινωνική μας αξιοπρέπεια.Τίθεται, ακόμη, ζήτημα επιβίωσης.

Το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ συγκροτείται ως μια ευρύτερη κοινωνικοπολιτική συμμαχία του λαού που υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές ιδεολογίας και κομματικής ταυτότητας στη βάση ορισμένων άμεσων στόχων ανατροπής της σημερινής κατάστασης και διαμόρφωσης μιας ριζικά διαφορετικής πορείας για τον τόπο.

Το Ε.ΠΑ.Μ έχει σαν στόχο , αφού καθίσει στο σκαμνί τους δήμιους του ελληνικού λαού , τους υπεύθυνους της σημερινής χρεωκοπίας , να πάρει πίσω ό,τι έχει στερήσει από τον εργαζόμενο λαό και τη χώρα το καθεστώς της δουλοπαροικίας του χρέους που επιβάλλει η τρόικα και η ντόπια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία.

Μάχεται ενάντια στην επιβολή της δικτατορίας του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου και των εγχώριων κλώνων του, ενάντια στο απρόσωπο και απάνθρωπο τέρας της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

ΠΩΣ ;

«Σ’ αυτόν τον κόσμο που ολοένα στενεύει , ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους.Πρέπει ν΄αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται.Όταν στο δρόμο της Θήβας ο Οιδίποδας συνάντησε τη Σφίγγα και αυτή του έθεσε το αίνιγμά της , η απόκριση ήταν ο Άνθρωπος:Τούτη η απλή λεξούλα χάλασε το τέρας »
Γ. Σεφέρης

Την απάντηση ,λοιπόν, την έχουμε .Μένει η υλοποίησή της.Και η υλοποίηση είναι έργο όλων μας, είναι ευθύνη όλων μας,

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε !

Μπορούμε να αναδείξουμε μια νέα αγωνιστική κουλτούρα..Διαφορετικά σκεπτόμενοι αγωνιστές μπορούμε να βαδίζουμε χώρια ως προς την ιδεολογία μας αλλά να ¨χτυπάμε μαζί”
όταν πρόκειται για τον κοινό εχθρό.Πρέπει να “βάζουμε” στην άκρη τις διαφορές μας,προκειμένου να πετύχουμε τους κοινούς στόχους .Όλοι σε παλλαϊκή ενότητα, στοιχισμένοι στην κοινή προσπάθεια . 

Χωρίς την καθοδήγηση των σαθρών κομματικών και πολιτικών μηχανισμών ή των εξωνημένων και πατερναλιστικών συνδικαλιστικών φορέων. Φρονούμε ,άλλωστε, πως ο κύκλος των μεταπολιτευτικών πολιτικών σχηματισμών και των αντίστοιχων συνδικαλιστικών τους παρατάξεων, έκλεισε. Ό,τι απομένει είναι η άρνηση του παλαιού, του παρωχημένου και ταυτόχρονα αποτυχημένου να δεχτεί το τέλος, την ήττα . Μια ήττα που διαλέγεται με την συνειδητή συμπαράταξη με τις δυνάμεις εκείνες που απεργάζονται την εκποίηση της χώρας και την εξαθλίωση του λαού.

Σ’ αυτή, λοιπόν, την οικονομική και πολιτική παθογένεια που ενέσκηψε ραγδαία,αυτοί οι μηχανισμοί και οι φορείς δεν αποτελούν τη λύση ΓΙΑΤΙ απλά αποτελούν μέρος του προβλήματος.

Επιπλέον, όποιοι σήμερα προτάσσουν την δική τους ιδεολογική καθαρότητα,
λειτουργούν διαλυτικά,διασπαστικά. Και με αυτή την έννοια είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του καθεστώτος.

Αν δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να υπερβούμε δημιουργικά αυτά που μας χωρίζουν σε μια εποχή που η έκταση της καταστροφής παίρνει ανθρωπιστικές διαστάσεις ,τότε
οι καταγγελίες για όσα συμβαίνουν δεν είναι παρά ένα προσωπείο που κρύβει συνθηκολόγηση!

Εμείς , το Ε.ΠΑ.Μ, έχουμε δώσει κοινούς αγώνες και έχουμε αναπτύξει κοινές μορφές δράσης, με τους συναγωνιστές των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Συναντηθήκαμε σε πρωτόφαντες σε όγκο και παλμό συγκεντρώσεις και πορείες, σε εργατικές συνελεύσεις ενάντια στη μνημονιακή πολιτική , σε συντονιστικές επιτροπές ενάντια στα χαράτσια.Και δομήσαμε την πορεία μας στις αρχές της ανιδιοτέλειας, της αλληλεγγύης της συλλογικότητας.

Συμπράττουμε σήμερα εκλογικά και καλούμε σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις που βρίσκονται στις τάξεις του κλάδου.

Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να συντονίσουμε τις νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου, για να οργανώσουμε την πάλη μας στις μάχες που έρχονται.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: 

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ

ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!!!

ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ , μέλος του Ε.ΠΑ.Μ Λιβαδειάς. Υποψήφια γιά το Δ.Σ της ΕΛΜΕ με το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων Βοιωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου