Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Φωτιές άναψε το «Ολαντρέου» του Αλ. Τσίπρα


Δική μας σημείωση: Παραθέτουμε την πιο σημαντική κατά την άποψή μας φράση του  κ.Τσίπρα: 

"Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός από δω και μπρος θα εκπροσωπείται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη". 

Σωστές, αλλά και βαριές κουβέντες, τις οποίες όποιος τις εκστομίζει, να είναι έτοιμος όταν έρθει η ώρα να τις εφαρμόσει! Ειδάλλως, θα καταταχθεί στην Ιστορία ως ένας ακόμη σαλτιμπάγκος...

Πηγή: http://tvxs.gr



Αφορμή για να ξεσπάσει νέα κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τον ηγέτη της γαλλικής Αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν. «Επικίνδυνο» και «αφελή» αποκάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μίλησε για τον «θαθανδρέου του 2012». «Κακοί σύμβουλοι ο μικρομεγαλισμός και η αμετροέπεια», σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά. «Δεν είμαστε σαν τους ικέτες στις Κάννες», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του χθες από το Παρίσι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο Φρανσουά Ολάντ, επισημαίνοντας ότι είναι δικαίωμά του να δέχεται με βάσει το Πρωτόκολλο να συναντήσει αρχηγούς κρατών, αλλά θα πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ γρήγορα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα και κυρίως εάν αυτά που έλεγε προεκλογικά θα ισχύουν και μετεκλογικά.

Διότι, πρόσθεσε, εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον Νικολά Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο, τον έστειλε όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που κάνει την ίδια πολιτική, αλλά κάποιον που θα την αλλάξει. Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του διαφορετικά θα γίνει ένας «Ολαντρέου» και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα, συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράςτόνισε πως «μόνο αφελής και επικίνδυνος θα έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρα υπέρ της πατρίδας μας». Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «την ώρα που η Ελλάδα αναζητά συμμαχίες στο εξωτερικό και όλοι δουλεύουμε γι’ αυτό, με μια απίστευτη αλαζονεία, τις καταστρέφει αυτές τις συμμαχίες και οδηγεί τη χώρα μας στην απομόνωση που ο ίδιος και οι συνιστώσες του ονειρεύονται».

Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε και η Δημοκρατική Αριστερά«Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, αλλά και όλος ο προοδευτικός κόσμος θεωρεί ότι η εκλογή του κ. Ολάντ μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αλλαγή πορείας της Ευρώπης, ο κ. Τσίπρας του κουνάει το δάχτυλο και υιοθετεί την προεκλογική, επιθετική κατά του Ολάντ, επιχειρηματολογία του Σαρκοζί.

Ας καταλάβει επιτέλους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο μικρομεγαλισμός και η αμετροέπεια είναι πολλοί κακοί σύμμαχοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Απαντώντας στην επίθεση, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ηγέτες επαίτες και ικέτες. 

«Το νέο στοιχείο που αναδεικνύεται από τη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στην Ευρώπη είναι ότι μετά από δεκαετίες αμφισβητείται ο μονόδρομος των νεοφιλελεύθερων συνταγών και των αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας.

Ο αγώνας που διεξάγεται σήμερα στην Ελλάδα για την ακύρωση και την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου συναντιέται με τον αγώνα της ευρωπαϊκής Αριστεράς και των ευρωπαίων εργαζομένων ενάντια στη σημερινή Ευρώπη της τραπεζοκρατίας, της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και των μεγάλων ανισοτήτων.

Όσον αφορά τις σημερινές δηλώσεις του κ.   Σαμαρά για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο της χώρας έχει συνηθίσει σε ηγέτες επαίτες και ικέτες απέναντι στους ευρωπαίους, να στέκονται προσοχή, όπως ο Γ.Παπανδρέου μπροστά στην κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί στις Κάννες.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός από δω και μπρος θα εκπροσωπείται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου