Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

120 δευτερόλεπτα ή λιγότερο για την "αλλαγή"!




Όλοι μας μιλάμε για αλλαγή του Λαού. Λέμε ότι αν δεν αλλάξει ο Λαός, δεν θα γίνει τίποτα. Αυτή και μόνο η φράση, παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Όμως σήμερα ήθελα να δείξω έναν άλλο τρόπο... Έναν τρόπο πρακτικό που ΣΙΓΟΥΡΑ επιφέρει αλλαγή. Αλλαγή σε 120 δευτερόλεπτα ή λιγότερο!

Ας αναλογιστούμε τις αλλαγές που θα υπάρξουν αν κάναμε την εξής κίνηση... Τι θα αλλάξει αν όλοι το κάναμε αυτό; Διαβάστε, και μετά δείτε την απάντηση... Η απάντηση θα σας εκπλήξει!


Πιάνω το τηλέφωνο. Παίρνω τον αριθμό... 2, 1, 0, ... κτυπάει...

Αυτοί: Παρακαλώ;
Εσείς: Γειά σας, ο "Γιάννης ο Παπαδόπουλος" είμαι, είχαμε γνωριστεί στο ... και τα είχαμε μιλήσει γιά το ...

Αυτοί: Ααα, ναί τι κάνετε;
Εμείς: Καλά ευχαριστώ! Εσείς πως είστε; Ελπίζω να μην ενοχλώ;

Αυτοί: Όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Εσείς: Σας πήρα γιατί ήθελα να σας πω κάτι πολύ επείγον. Η αλήθεια είναι ότι ντρέπομαι να μιλήσω για αυτό, γιατί δεν το έχω ξανακάνει... Αλλά αν και ντρέπομαι να σας παίρνω έτσι τηλέφωνο μιά και δεν σας γνωρίζω καλά, αποφάσισα να σας πάρω έτσι κι αλλιώς...

Αυτοί: Όχι δεν πειράζει, τί θα θέλατε;
Εμείς: Δώστε μου δυό λεπτά να εξηγήσω παρακαλώ... Βασικά ήθελα να σας πω δυό πράγματα για την Ελλάδα και την κρίση που ζούμε. Αν έχετε προσέξει τα γεγονότα, θα είδατε πιστεύω ότι ο κ. Πρωθυπουργός, δεν υποστήριξε τον Λαό στην Ευρώπη. Φαίνεται ότι τα νέα μέτρα θα περάσουν κανονικά... Στα νέα μέτρα όμως, δεν μπορεί σχεδόν κανείς μας να ανταποκριθεί. Και μόνο το χαράτσι και οι φόροι, βγάζουν τους περισσότερους από εμάς εκτός οικονομικού σχεδίου. Ήταν άσχημα τα πράγματα, αλλά τώρα είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα αντέξουμε να τα πληρώσουμε όλα.

Αυτοί: Ναι, συμφωνώ, είναι χάλια η κατάσταση. Τι θα θέλατε, έχετε οικονομικό πρόβλημα; Μου είναι δύσκολο να βοηθήσω όμως γιατί και εγώ είμαι χάλια οικονομικά...
Εμείς: Όχι, γιά άλλο θέμα παίρνω. Τα μέτρα που περνούν αυτοί, μας καταστρέφουν. Η ανεργία, ύφεση και γενικά τα οικονομικά της χώρας επιδεινώνουν την κατάσταση. Το χρέος που έχει η Χώρα αυξάνεται αντί να μειώνεται. Μας ζητούν να πληρώσουμε αλλά είναι φανερό ότι αυτά τα λεφτά χάνονται στην μαύρη τρύπα του χρέους... Σκέφτηκα λοιπόν, ότι δεν μπορεί να μην το καταλαβαίνουν αυτό, τόσους ειδήμονες έχουν στα επιτελεία τους. Είμαι πλέον σίγουρος, ότι αλλού το πάνε... Μάλλον θέλουν να μας καταστρέψουν. Η αντιπολίτευση εν τω μεταξύ, σιγά και δεν λέει τίποτα ουσιαστικό για τα τεκταινόμενα. Ούτε και κάνει κάτι ουσιαστικό. Στην ουσία τους αφήνουν ελεύθερους να τα καταστρέψουν όλα.

Αυτοί: Μάλλον δίκιο έχετε. Αλλά τι να κάνουμε; Και εγώ ψήφισα κάποιους από αυτούς, αλλά τι να έκανα; Δεν υπήρχε επιλογή! Δεν βλέπεις τι μας έλεγαν τα κανάλια, αν δεν υποστηρίξουμε τα μέτρα, τότε θα χρεοκοπήσουμε!
Εμείς: Είναι φανερό ότι όλοι μας σκέφτηκαν σε αυτές τις γραμμές λίγο πολύ. Αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να μας καταστρέψουν τελείως πλέον. Ειδικά με τις τελευταίες πράξεις του νυν Πρωθυπουργού, μου φαίνεται ότι μας αγνοούν εμάς τον Λαό τελείως. Ναι τους ψηφίσαμε, αλλά μας λένε ψέματα συνέχεια. Άλλα λένε προεκλογικά, και άλλα κάνουν. Και μάλιστα ακριβώς την επομένη των εκλογών, τα αλλάζουν όλα.

Αυτοί: Ναι. Ο Σαμαράς έκανε τρομερή τούμπα... Τί να κάνουμε όμως; Να πάρουμε τα όπλα;
Εμείς: Το σκέφτηκα πολύ. Νομίζω όμως ότι δεν είναι η λύση αυτή. Πρέπει να κάνουμε κάτι όμως. Δεν μπορούμε να τους αφήνουμε ελεύθερα να μας καταστρέφουν! Σκέφτηκα λοιπόν, ότι πρέπει να τους κόψουμε την φόρα. Πρέπει να κάνουμε κάτι που να τους κόψει την εξουσία που έχουν, που στην ουσία δεν έχει καμιά σχέση με τον Λαό. Από πού παίρνουν την εξουσία; Από τα δικά μας "ναι", από την δική μας αποδοχή όταν πάμε στην εφορία, στο ΤΕΒΕ, στα νοσοκομεία κλπ. και πληρώνουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Θα πρέπει να τους κόψουμε αυτό που τους δίνει νομιμοποίηση και εξουσία!

Αυτοί: Αλλά αν το κάνουμε όλοι αυτό, τότε θα καταρρεύσει η Ελλάδα. Δεν θα έχουμε να φάμε! Το φοβάμαι αυτό!
Εμείς: Αλλά κοίτα όμως τι μας κάνουν και τώρα! Αν προσπαθήσουμε να πληρώσουμε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν, και πάλι πάμε για καταστροφή! Και με τις περικοπές που θα κάνουν, ούτε υγεία θα έχουμε, ούτε κοινωνικό κράτος, ούτε παιδεία, ούτε χρήματα να κάνουμε αυτά που θέλουν! Δεν πάει άλλο. Όσο για το αν θα έχουμε να φάμε, το σκέφτηκα και αυτό. Οι κυβερνήσεις έχουν δώσει λόγο σε αυτούς που δίνουν δάνεια και τους ενδιαφέρει μόνο η αποπληρωμή των δανείων, δεν τους ενδιαφέρει ο Λαός... Θα περιμένουμε από αυτούς;

Αυτοί: Ναί, αλλά και πάλι, τι να κάνουμε;
Εμείς: Είναι φανερό τι πρέπει να κάνουμε, δεν υπάρχει και άλλος τρόπος, τελικά! Πρέπει να βοηθήσει ο ένας τον άλλον , ομαδικά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε βοήθεια από το κράτος πλέον. Αυτοί έχουν βαλθεί να μας κάψουν! Πρέπει να ενημερωθούμε και να ενημερώνουμε τους άλλους. Πρέπει να ετοιμαστούμε για την ώρα που έρχεται σύντομα, όταν θα μας τα πάρουν όλα! Πρέπει να ανοιχθούμε στους διπλανούς μας, στην γειτονιά και γνωστούς μας ώστε να ετοιμαστούμε για τα ερχόμενα, αλλά και για την αντίσταση που θα πρέπει εκ των πραγμάτων να δείξουμε πολύ σύντομα. Πρέπει ομαδικά πλέον πρώτα να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας, και μετά να αντισταθούμε! Η εποχή της μεμονωμένης επιβίωσης τελείωσε!

Αυτοί: Μάλιστα....
Εμείς: Αυτό ήθελα να σας πώ, είναι επείγον πλέον, αν μη τι άλλο, παρακαλώ, ως ένας πολίτης σε άλλον, να μην τα ξεχάσετε αυτά. Μάλλον θα τα χρειαστούμε αυτά πολύ σύντομα! Αν θέλετε μπορείτε να αρχίστε τώρα όμως. Όσο πιό γρήγορα τόσο καλύτερα γα τον Λαό! Πρέπει να κτίσουμε φιλίες και αλληλεγγύη σε όλους το τομείς!

Αυτοί: Συμφωνώ, καλά μου ακούγονται αυτά. Αλλά πως αρχίζουμε όμως;
Εμείς: Απλά κάντε και εσείς κάποιο τηλεφώνημα σαν και αυτό, και βγείτε στην γειτονιά και αρχίστε να κτίζετε την τοπική σας κοινότητα. Μαζί να βρείτε λύσεις για επιβίωση και αντίσταση. Μαζί θα έχετε ποιό πολλές ιδέες, μπορεί ο ένας να βοηθήσει με τον έναν τρόπο , ο άλλος με τον άλλο, και μαζί να αντισταθείτε!

Αυτοί: Έχετε δίκιο...
Εμείς: Δεν θέλω να πάρω άλλο τον χρόνο σας, συγνώμη για την ενόχληση, παρακαλώ θερμά όμως, μήν ξεχάσετε αυτά που σας είπα! Δεν πάει άλλο! Αν θέλετε να το ξανασυζητήσουμε, ή θέλετε βοήθεια να οργανωθούμε, παρακαλώ μην διστάσετε να με πάρετε τηλέφωνο!

Αυτοί: Εντάξει θα το σκεφτώ. Ευχαριστώ!
Εμείς: Και εγώ που είχατε την υπομονή να με ακούσετε!

Αυτοί: Γειά σας!
Εμείς: Καλή Λευτεριά!

Αυτοί: Έχετε δίκιο! Δεν το είχα σκεφτεί! Καλή Λευτεριά!


-------------

Είπαμε ότι αυτό είναι ο τρόπος να φέρουμε την αλλαγή. Στο παραπάνω παράδειγμα τί άλλαξε θα μου πείτε; Θα μου πείτε, είναι δυνατόν με μιά και μόνο συζήτηση από το τηλέφωνο να αλλάξουμε κάποιον; Και ούτως η άλλως, μπορεί η συζήτηση να μην πάει τόσο καλά! Αν δεν πάει καλά, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι, έτσι δεν είναι;

Έχετε δίκιο... Αλλά δεν είναι όλα όπως φαίνονται... 

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΓΙΝΕ! Σας το εγγυώμαι 100%!

Η σίγουρη απάντηση είναι πολύ απλή: (δείτε παρακάτω μετά το κενό η απάντηση)


>>





>>





>>





>>



>>



>> Λίγο πιό κάτω...



>>





>>





>>





>>



>>



>> Λίγο πιό κάτω...



>>





>>





>>





>>



>>



>> Λίγο πιό κάτω...



>>





>>





>>





>>



>>



>> Λίγο πιό κάτω...



>>





>>





>>





>>



>>



>> Λίγο πιό κάτω...



>>





>>





>>





>>



>>



>> Λίγο πιό κάτω...



>>





>>





>>





>>



>>



>> Λίγο πιό κάτω...



>>





>>





>>





>>



>>



>> Λίγο πιό κάτω...



>>





>>





>>





>>



>>



>> Λίγο πιό κάτω...



>>



>>



>>



>>



>>



>>



>> Λίγο πιό κάτω...



>>



>>



>>



>>



>>



>>



>> Λίγο πιό κάτω...



>>



>>



>>



>>



>>



>> Λίγο πιό κάτω...



>>



>>





>>






>>




>>




>>




>> Λίγο πιό κάτω...




>>




>>




>>




>>




>>




>>




>> Λίγο πιό κάτω...




>>




>>




>>




>>




>>





>> Λίγο πιό κάτω...






>>




>>




>>




>>




>>




>>  Η απάντηση είναι ότι...


ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑΞΑΤΕ!  

ΕΣΕΙΣ!!! 

ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΑΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!!!

Ποιο είναι το δίδαγμα; Το δίδαγμα είναι ότι για να αλλάξει ο Λαός, αλλάζουμε πρώτα τον εαυτό μας, κάνοντας αυτό που πρέπει... Συνεχίστε με αγάπη, και πράξεις, και θα αλλάξει και ο διπλανός μας!

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!

Σ. Κατσούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου