Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος εμπλέκονται οι Μεϊμαράκης, Λιάπης και Βουλγαράκης

Πηγή: http://tvxs.gr



Σε σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος εμπλέκει τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη σε κατάθεσή του ο Γιώργος Ζωγραφάκης, ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος 19 εταιρειών του ομίλου Καρούζος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Real News, ο Γιώργος Ζωγραφάκης στην κατάθεσή του εμπλέκει για συμμετοχή τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη σε υπόθεση που εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα αγοράζοντας ακίνητα αξίας 10,2 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα από μίζες που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.

Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη , ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό προορισμό γειτονική χώρα.

Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις, που επικαλείται το δημοσίευμα, όταν ολοκληρώθηκε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν σε πτώχευση την εταιρία του ομίλου Καρούζου για να σβήσουν τα ίχνη τους.

«Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου»ήταν η άμεση απάντηση του Μιχάλη Λιάπη στη Real News.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων που ελέγχονται, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο πρωθυπουργός ζήτησε, επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέστειλε έγγραφο στη Βουλή με το οποίο επιβεβαίωνε ότι 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, καθώς εμφανίζουν «περίεργο πλουτισμό».

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνιζε ότι ο αριθμός των προσώπων που ελέγχονται δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται.

 Για το θέμα του ελέγχου των πολιτικών προσώπων θα συνεδριάσει στις 26 Σεπτεμβρίου η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Νάκος έχει ζητήσει από το ΣΔΟΕ να γνωστοποιηθούν άμεσα στην Επιτροπή τα στοιχεία των νυν και πρώην βουλευτών που ελέγχονται από το Σώμα για «περίεργο πλουτισμό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου