Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

" Να τους διώξουμε εμείς τώρα πριν μας πεθάνουν αυτοί "




ΛΑΜΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πάτρα 01-10-2012

Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου
Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας


                        Το προσκλητήριο της ζωής μας









          Η 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 26ης Σεπτέμβρη και οι μεγαλειώδεις μαζικές  εργατικές συγκεντρώσεις αποτελούν τον πρώτο αγωνιστικό σταθμό για την ανατροπή των νέων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση και η τρόικα και μας οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση και την φτώχεια.

Η μαζικότητα του κόσμου  στις διαδηλώσεις ήταν μεγάλη. Απόδειξη πως είμαστε ακόμη ζωντανοί…  Ένας νέος δυναμικός κύκλος αγώνων άνοιξε.

Το μήνυμα που δόθηκε ήτανε πολύ ξεκάθαρο. Μόνο με την ανάπτυξη συντονισμένων, αποτελεσματικών και πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, τα μέτρα δεν θα περάσουν.
Με την προχθεσινή «σύσκεψη» των αρχηγών που στηρίζουν την τρικομματική συγκυβέρνηση τελείωσε το θέατρο του παραλόγου για δήθεν διαφωνίες και σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα…

Σήμερα απαιτείται η ενεργοποίηση του συνόλου των δυνάμεων και δυνατοτήτων μας όλων των κλάδων, οι οποίες είναι  πολύ μεγάλες, τόσο από την άποψη της συμμετοχής των συναδέλφων μας στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, όσο και στην αποφασιστικότητα και την μαχητικότητα που απαιτείται προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός τέτοιου τιτάνιου αγώνα με στόχο την ανατροπή των μέτρων και της κυβερνητικής συμμορίας κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Καθημερινά και νέοι κλάδοι εργαζομένων μπαίνουν με αποφάσεις τους στη μάχη αυτή

Με όπλα μας, την πιο πλατιά ενότητά των εργαζομένων,  πάνω σ΄αυτόν τον  ξεκάθαρο  στόχο, τον αιφνιδιασμό στις κινήσεις μας, την αποφασιστικότητά μας για πολύμορφους αγώνες διαρκείας, την οργάνωση και το συντονισμό με τα άλλα σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα αυτή την ολομέτωπη επίθεση.    

Πρώτα από όλα να πιστέψουμε όλοι πως πρέπει και μπορούμε να τους σταματήσουμε. Δεν έχουμε άλλες επιλογές. Δεν υπάρχει λαγούμι να κρυφτούμε ούτε στη σύνταξη, ούτε στο χωριό ή στα ξένα.

        Να προετοιμάσουμε και να προετοιμαστούμε για έναν παλλαϊκό – πανεργατικό ξεσηκωμό, έναν πολύμορφο,  ολοκληρωτικό και παρατεταμένο αγώνα τώρα,  δίχως αναστολές. .  Με μια από τα ίδια δεν οδηγούμαστε πουθενά και αυτό το βλέπει ο καθένας και όσοι μείνουμε σε αυτό θα γίνουμε μέρος του προβλήματος..

               Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν.

                Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε.  Πρέπει εμείς να τους γκρεμίσουμε με κάθε τρόπο.

         Με επαναλαμβανόμενες γενικές και διακλαδικές απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς της Βουλής και των δημόσιων υπηρεσιών. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε γειτονιά, κάθε στέκι νεολαίας πρέπει να γίνει βήμα δυναμικού αγώνα. Με τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, τις συνελεύσεις μας. Που πρέπει άμεσα να συντονιστούν σε ένα μαζικό, πανελλαδικό κέντρο ανυποχώρητου αγώνα.

      Αυτό είναι το προσκλητήριο σήμερα σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνεργο, σε κάθε νέο, σε κάθε συνταξιούχο. Χρειάζεται αυτοθυσία και θυσίες, θα χρειαστεί να «ματώσουμε» για να τους ανατρέψουμε .

      Την ημέρα εξαγγελίας των μέτρων από την κυβέρνηση, προχωρούμε στο κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των Δήμων. Καταλαμβάνουμε τα Δημαρχεία και άλλα Δημοτικά και δημόσια κτίρια. Διοργανώνουμε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια. Νεκρώνουμε τα πάντα.

       Να τους διώξουμε εμείς τώρα πριν μας πεθάνουν αυτοί.

ΛΑΜΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου