Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Έρχονται εκλογές και οφείλουμε να μην ξεχάσουμε...


Δημοκράτες και Πατριώτες αυτού του Τόπου μην αφήσουμε να μας ξεγελάσουν πάλι με ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις!


Δήλωση “βόμβα” Μ.Βορίδη: “Πλειστηριασμός ακόμη και των πρώτων κατοικιών”

Δήλωση "βόμβα" του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, που είναι θετικός στον πλειστηριασμό, ακόμα και των πρώτων κατοικιών, για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες.

Στη δήλωση που έκανε στον Real fm είπε ότι κάποια στιγμή πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα, για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών, προς τις τράπεζες.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό σημείωσε: «Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο θέμα, δεν ξέρω ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά, να το πω διαφορετικά, είναι σαφές ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει εκεί μια διαδικασία αποπληρωμής οφειλών, επομένως πρέπει σιγά-σιγά να μπαίνουμε σε κάποιου είδους ρυθμό... Τώρα αν θα το κάνουμε σε ένα χρόνο, ή θα το κάνουμε σε έξι μήνες, θα το κάνουμε σε 18 μήνες, αλλά κάποια ώρα πρέπει να γίνει».

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα εξαιτίας της κρίσης και για τους προφανείς λόγους που καταλαβαίνουμε, γιατί τα νοικοκυριά είχαν προγραμματίσει με έναν ορισμένο τρόπο κάποια πράγματα στη ζωή τους και τώρα δεν μπορούν να αποπληρώσουν οφειλές, μπήκαν, θωρακίστηκαν αν θέλετε αυτές οι οφειλές, ώστε να μη μπορεί να γίνει εκτέλεση σε βάρος περιουσιακών στοιχείων σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία. Αλλά, αυτό οδηγεί σε πάγωμα διαδικασίας αποπληρωμής των δανείων, γιατί τώρα με αυτό τον τρόπο εφόσον κάποιος δε μπορεί να εκτελέσει, ο άλλος δεν πληρώνει. Άρα λοιπόν κατανοητό το ζήτημα της κοινωνικής επίπτωσης, αλλά ταυτόχρονα κάποια ώρα πρέπει να προχωρήσει κι αυτό. Κάποια ώρα πρέπει να αποπληρωθούν οι οφειλές».

Η απάντηση Κορκίδη στον Βορίδη

«Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι να διακατέχεται από οικονομικό πατριωτισμό», είπε στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, στον Real fm, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, απαντώντας στον βουλευτή Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Βορίδης λίγο πριν, είπε στην ίδια εκπομπή, ότι «δεν τον ενδιαφέρουν τι εθνικότητος θα είναι τα κεφάλαια που θα έρθουν στην Ελλάδα, απαντώντας σε ερώτηση για τα λουκέτα των ελληνικών επιχειρήσεων. Ενώ ανέφερε επίσης ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πλειστηριασμών των πρώτων κατοικιών, για να αποπληρωθούν τα δάνεια στις τράπεζες.

Ο κ. Κορκίδης είπε ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, μένουν στη χώρα και δίνουν το δικό τους αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου