Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

«ΝΑΟΣ»


τoυ Ν. Μπογιόπουλου

Έδωσαν στους βουλευτές ένα νομοσχέδιο με πάνω από 600 σελίδες, μόλις λίγες ώρες πριν από την ψήφισή του στη Βουλή. Αλήθεια, πόσοι ήταν οι «Χρυσοχοΐδηδες» που αυτή τη φορά το υπερψήφισαν αφού προηγουμένως (δεν) το διάβασαν;...
*
Μετέτρεψαν μια διαδικασία που αφορά στην ίδια τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε παιχνίδι εντυπώσεων. Σε απανωτά «σόου». Σε πεδίο εκδήλωσης κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων. Σε εκφυλιστικές πρακτικές, με τις οποίες θα ντρεπόταν να συνδεθεί και το τελευταίο αμφιθέατρο.

Είδαμε κυρίους και κυρίες βουλευτές να εκφωνούν «πύρινους» λόγους, να καταγγέλλουν τα μέτρα και μετά να τα... υπερψηφίζουν! Άλλους να ψηφίζουν τα μέτρα και μετά να «ανεξαρτητοποιούνται» καταγγέλλοντας τα! Άλλους να μην ψηφίζουν τα μέτρα, αλλά να δηλώνουν ότι μεθαύριο θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό, που περιλαμβάνει τα ίδια μέτρα!
*
Είδαμε τους πολιτικούς εκπροσώπους του συστήματος της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και τα κόμματά τους να «οργώνουν», ο καθένας με τον τρόπο του, το έδαφος και...
να προσφέρουν την πασαρέλα του τσίρκου, για να δίνουν τις φασιστικές παραστάσεις τους τα ναζιστοειδή του χρυσαυγιτισμού.
*
Είδαμε τα συγκοινωνούντα δοχεία του εκφυλισμού, της σαπίλας, της φτήνιας, της βαρβαρότητας, του κυνισμού, της υποκρισίας και της «μαυρίλας», όπως ακριβώς διαπλέκονται και εκεί ακριβώς που έπρεπε.
Στο «Ναό της Δημοκρατίας» τους. Που τόσο πολύ τον σέβονται, ώστε όταν πρόκειται για τα συμφέροντα της τάξης τους, άλλοτε επιλέγουν να τον καίνε, άλλοτε να τον καταργούν, κι άλλοτε να τον ξεφτιλίζουν.

«ΑΝΕΜΟΣ»... ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ (1)

Η κυβέρνηση του κ. Ολάντ ανακοίνωσε μέτρα λιτότητας ύψους 20 δισ. ευρώ, με αυξήσεις στον ΦΠΑ και ψαλίδισμα σωρείας κοινωνικών δαπανών που πλήττουν ευθέως τα λαϊκά στρώματα της Γαλλίας.

Η εξήγηση του... σοσιαλιστή προέδρου είναι ότι έτσι θα επιτευχθούν οι αναγκαίες φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηματίες, ώστε να βελτιωθεί η «ανταγωνιστικότητα» της Γαλλίας.

Εν ολίγοις, η «ανταγωνιστικότητα» της Γαλλίας (όπως και της Ελλάδας) περνάει μέσα από αύξηση φόρων στο λαό και την αντίστοιχη μείωση φόρων στα μονοπώλια.

Κατόπιν αυτών, είναι περισσότερο από προφανές ότι με την άνοδο του κ. Ολάντ στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας ένας «νέος άνεμος φυσάει στην ΕΕ»...

«ΑΝΕΜΟΣ»... ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ (2)

Η Ολλανδία δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα με το δημόσιο χρέος της που αν και διαρκώς αυξανόμενο εντούτοις κινείται ακόμα περίπου στο 70% του ΑΕΠ της.

Αντιμετωπίζει όμως τεράστιο πρόβλημα με το ιδιωτικό της χρέος

(σ.σ.: η καπιταλιστική κρίση έχει πολλούς τρόπους για να εκδηλωθεί)

το οποίο έχει εκτιναχτεί στο 300% μιας και εκεί απ' ό,τι φαίνεται οι «τεμπέληδες» Ολλανδοί (κατά το πρότυπο των «τεμπέληδων» Ελλήνων) δανείζονταν αφειδώς...

Τι κάνει λοιπόν η νέα κυβέρνηση «σωτηρίας» της Ολλανδίας, την οποία απαρτίζουν το κόμμα των Φιλελευθέρων και το κόμμα των Εργατικών; Το πολύ απλό - και μάλιστα χωρίς Μνημόνια:

Επιβάλλουν νέες περικοπές και μέτρα λιτότητας ύψους 16 δισ. ευρώ, τα οποία σημειωτέον αποτέλεσαν την αιτία να καταρρεύσει η προηγούμενη κυβέρνηση, να γίνουν εκλογές και να αναδειχτεί η νέα κυβέρνηση. Κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν εκείνοι που προεκλογικά «διαφωνούσαν» με τα μέτρα, αλλά τώρα τα επιβάλλουν...

«ΑΝΕΜΟΣ»... ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ (3)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, που δόθηκαν τέλη Οκτώβρη στη δημοσιότητα, πάνω από 43 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ κυριολεκτικά λιμοκτονούν, αφού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το φαγητό της ημέρας και πάνω από 116 εκατομμύρια επιβιώνουν στα όρια της φτώχειας.

Επίσης, ο αριθμός των αστέγων είναι πλέον απροσδιόριστος στην ΕΕ και ξεπερνά κατά πολύ τα 4,1 εκατομμύρια που είχε εκτιμηθεί ο αριθμός τους το 2010.

Όσον αφορά τα παιδιά, ο αριθμός τους εντός της ΕΕ, που ζουν στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό, ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια.

Τι κάνει για όλα αυτά η ΕΕ;

Σύμφωνα με εισήγηση του Μπαρόζο, η Κομισιόν προχωρά στη σύσταση Ταμείου για τη «βοήθεια», λέει, των απόρων, των φτωχών και των αστέγων της ΕΕ. Το «Ταμείο Βοήθειας» θα χρηματοδοτηθεί για την περίοδο 2014 - 2020, με το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ.

Τουτέστιν, τα χρήματα που αναλογούν μέσα στα 7 αυτά χρόνια για καθέναν από τα 116 εκατομμύρια (τουλάχιστον) των απόρων της ΕΕ, ώστε να «βοηθηθούν», για να εξασφαλίσουν τροφή και στέγη, ανέρχονται ημερησίως κατ' άτομο στα... 0,008 λεπτά του ευρώ!

από τον «Ριζοσπάστη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου