Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου της Π.Γ του Ε.Πα.Μ. για ΕΥΔΑΠ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 20 Δεκ. 2012 ο ΓΓ του Ε.Πα.Μ. Δημήτρης Καζάκης και 4μελής αντιπροσωπεία της ΠΓ του Ε.Πα.Μ.,  συναντήθηκαν με το ΔΣ της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ στα γραφεία της Εταιρείας, ύστερα από πρόσκληση του συνδικαλιστικού οργάνου.

Η αντιπροσωπεία του Ε.Πα.Μ. είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σε βάθος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι  εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Ιδιαίτερα όμως η ενημέρωση του ΔΣ της Ομοσπονδίας επικεντρώθηκε στην προοπτική του ξεπουλήματος της εταιρείας  που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση σε ξένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι συνδικαλιστές του υπόψη οργάνου αναφέρθηκαν σε ξεπούλημα, αφού είναι  εντυπωσιακό το γεγονός ότι, το αντίτιμο της κατ΄ επίφαση πώλησης της εταιρείας, έχει προσδιοριστεί στη χρηματιστηριακή αξία της, που ανέρχεται σήμερα στα 250-300 εκ. ευρώ, όταν η αποτίμηση της περιουσίας της  ξεπερνάει τα 2,5 δις εκ. ευρώ και όταν οι απαιτήσεις της εταιρείας μόνο από το δημόσιο, ανέρχονται στα 850 εκ. Με λίγα λόγια δηλαδή και όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά στους αριθμούς, το κράτος χαρίζει στον επίδοξο ιδιώτη αγοραστή 500 εκ. ευρώ,  από την πρώτη  κιόλας μέρα της πώλησης!

Το θέμα όμως της πώλησης της ΕΥΔΑΠ,  δεν σταματάει  μόνο στο "πλιάτσικο" που θα επιχειρηθεί αφού είναι πολύ πιο σοβαρός ο αντίκτυπος  που θα προκληθεί στην ίδια την κοινωνία από την πώληση του φυσικού αγαθού του νερού, τόσο ως προς την ποιότητα, όσο και ως προς  την τιμή του. Είναι σίγουρο ότι η κοινωνία θα πει το νερό - νεράκι, όπως έχει αποδείξει η διεθνής πρακτική!

Στην προοπτική αυτή οι εργαζόμενοι, όπως ξεκάθαρα δηλώθηκε, είναι αποφασισμένοι  να δώσουν τον αγώνα τους, για να προστατέψουν το δημόσιο και τον κοινωνικό χαραχτήρα της επιχείρησης  καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, ενημερώνοντας το Λαό και αντιδρώντας δυναμικά όπου απαιτηθεί.  Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησαν τη συμπαράσταση του Ε.Πα.Μ..

Από την πλευρά του Ε.Πα.Μ. δηλώθηκε  το προφανές της συμπαράταξής με τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και την πλειοψηφία του Λαού για να διατηρηθεί ο δημόσιος και κοινωνικός ρόλος όλων των εταιρειών κοινής ωφέλειας. Όμως σε κάθε περίπτωση το λόγο έχουν πρώτοι  από όλους οι εργαζόμενοι  της εταιρείας, που θα πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν «μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν την αντίδρασή τους». 

Για το  Ε.Πα.Μ. η πλέον ενδεδειγμένη αντίδραση που θα φέρει αποφασιστικό κτύπημα στα σχέδια των κυβερνώντων, την οποία και υποστηρίζει, είναι στο να μπορέσουν οι εργαζόμενοι, να πάρουν την επιχείρηση στα χέρια τους και να τη λειτουργήσουν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, μέσα από μια πολιτική απεργία διαρκείας. Σε αυτήν την περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα έχουν μαζί τους όλους τους Έλληνες.

Μετά το πέρας αυτής  της ενημερωτικής συνάντησης που κράτησε 1 ώρα, ο ΓΓ του Ε.Πα.Μ. Δημήτρης Καζάκης μίλησε σε συγκέντρωση του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ.

Αθήνα 22 Δεκέμβρη 2012

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου