Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Βενεζουέλα: «Εύθραυστη» αλλά σταθερή η υγεία του προέδρου Τσάβες


...σύμφωνα με τον υπουργό Επιστημών

«Εύθραυστη», αλλά σταθερή χαρακτήρισε την υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας,Ούγκο Τσάβες, ο υπουργός Επιστημών της χώρας Χόρχε Αρεάσα, από την Αβάνα, μέσω μηνύματος σε σελίδα «κοινωνικής δικτύωσης».

Ο Τσάβες, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, υποβλήθηκε σε τέταρτη χειρουργική επέμβαση στην Κούβα.

Ο αδελφός του προέδρου, Αντάν Τσάβες, κυβερνήτης του κρατιδίου Μπαρίνας, έφθασε επίσης στην πρωτεύουσα της Κούβας, ενώ και ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο επίσης βρίσκεται στην Αβάνα με τον πρόεδρο, σύμφωνα με τον Αρεάσα.

Παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Βενεζουέλας

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα (Mesa de la Unidad Democratica - MUD) κατηγορεί τις αρχές ότι παρέχουν «ανεπαρκείς» πληροφορίες σχετικά με την υγεία του Τσάβες, καθώς και ότι η «μυστικοπάθεια» της κυβέρνησης καλλιεργεί την αβεβαιότητα και τη διασπορά φημών, όπως δήλωσε ο επικεφαλής γραμματέας της MUD, Ραμόν Γκιγέρμο Αβελέδο.

Στο μεταξύ στην Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, είπε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν η Βενεζουέλα να προχωρήσει στη διενέργεια «δημοκρατικών, ελεύθερων, δίκαιων και με διαφάνεια» εκλογών, σε περίπτωση που ο Τσάβες δεν μπορέσει να αναλάβει την εξουσία.

Πηγή: http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου