Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Λαική Πολιορκία της Κυπριακής Βουλής!


…ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΘΡΙΛΕΡ. ΑΠΟ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ!

Υπό το βάρος της λαϊκής αντίδρασης, η Ολομέλεια της Βουλής συνέρχεται αύριο Τρίτη, παραμονή της επετείου της Πρωτομαγιάς, για να συζητήσει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση με την Τρόικα. Εξω από τη Βουλή αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών» χιλιάδες εργαζόμενοι και φοιτητές, οι οποίοι αντιδρούν και αντιστέκονται στο μνημονικό ζυγό.

Η αυριανή συνεδρία γίνεται στη σκιά των πληροφοριών από την Κομισιόν ότι επίκειται νέο κούρεμα και ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, ενώ στο παρασκήνιο οργιάζουν οι φήμες για «διευθέτηση» του Κυπριακού στα μέτρα των ξένων, καθώς επίσης και για υποθήκευση του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με όλες οι πληροφορίες, το ΑΚΕΛ θα πάρει θέση ενάντια του μνημονίου, καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα σε διάλογο μακριά από ιδεοληψίες και δογματισμούς, προκειμένου να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις με γνώμονα το καλύτερο για τον κυπριακό λαό. Θα θέσει επίσης ενώπιον κομμάτων και κοινωνικών συνόλων πρόταση για εναλλακτική επιλογή, η οποία θα συζητηθεί σήμερα στην ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής.

Αντίθετα, υπέρ του μνημονίου θα ταχθούν τα συγκυβερνώντα κόμματα ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ, προτάσσοντας το δίλημμα της άτακτης χρεοκοπίας.

Aργά το βράδυ της Δευτέρας(30/4), το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να ψηφίσει «όχι». Συγκεκριμένα, κατά την πολύωρη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, 67 τάχθηκαν εναντίον του Μνημονίου, 11 υπέρ, ενώ 6 τάχθηκαν υπέρ της αποχής, όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ".

Έτσι οι 5 βουλευτές της ΕΔΕΚ θα προστεθούν στους 19 του ΑΚΕΛ που θα πουν «όχι».Οσον αφορά τους υπόλοιπους, οι δύο βουλευτές του ΕΥΡΩΚΟ αναμένεται να χωριστούν, με τον Δημήτρη Συλλούρη να τοποθετείται υπέρ και τον Νίκο Κουτσού εναντίον, ενώ οι  Γιώργος Περδίκης των Οικολόγων και Ζαχαρίας Κουλίας, αναμένεται να καταψηφίσουν το μνημόνιο.

Εάν, ωστόσο, υπάρξει έστω και ένας «αντάρτης» από το κυβερνητικό στρατόπεδο, τότε τα πράγματα περιπλέκονται καθώς θα υπάρχει ισοψηφία.Οι βουλευτές που φέρεται να τάσσονται υπέρ του μνημονίου είναι 29 ενώ οι βουλευτές που τάσσονται κατά φέρεται να είναι 27!H επικύρωση ή όχι του μνημονίου εξαρτάται, πλέον, από μία ψήφο!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΖΥΓΟ

Η ΠΕΟ σε ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά στη μεγάλη παγκύπρια κινητοποίηση που θα γίνει έξω από τη Βουλή την Τρίτη και η οποία διοργανώνεται από την Κίνηση Πολιτών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και πολιτικές λιτότητας, για να εκφραστεί η αντίθεση και η αντίδραση του κυπριακού λαού ενάντια στο ζυγό του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται για άλλη μια φορά ότι το μνημόνιο είναι καταστροφικό για την Κύπρο και δεν δίνει καμιά προοπτική στους εργαζομένους και στο λαό της. Αντίθετα οδηγεί στη βίαιη συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας, στη δραματική αύξηση της ανεργίας  και θα πλήξει σοβαρά το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της Κύπρου, τονίζει η ΠΕΟ, δεν έχουν άλλη επιλογή από την αντίσταση και την πάλη ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές της σκληρής λιτότητας του μνημονίου, με στόχο την αποδέσμευση  από την Τρόικα και την υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων και της αξιοπρέπειας του Κυπριακού λαού.

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Από την πλευρά της η ΕΔΟΝ, καλεί τους νέους όπως δώσουν βροντερό «παρών» στην παγκύπρια κινητοποίηση, τονίζοντας ότι για τους μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζομένους και ανέργους, η αντίσταση και η αντίδραση ενάντια στα όσα δρομολογούνται με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, είναι επιτακτική και επιβεβλημένη.

«Η Μεγάλη Τρίτη, πρέπει να καταστεί ημέρα αντίδρασης σε βάρος της καταστροφικής προοπτικής που προδιαγράφει το μνημόνιο για την κυπριακή οικονομία, τους εργαζομένους και ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Δεν αποδεχόμαστε τη λογική της Τρόικας και των συνεχών υποχωρήσεων και δεν πρόκειται να γίνουμε όμηροι της προσέγγισης που θέτει με δογματικό τρόπο το μνημόνιο, ως τη μόνη επιλογή», διαμηνύει η ΕΔΟΝ.

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις και καλεί την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τα οργανωμένα σύνολα, όπως συζητήσουν μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις, ώστε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για τον κυπριακό λαό.

«Ολες και όλοι, έξω από τη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη, ώρα 15:00, για να βροντοφωνάξουμε πως ''Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε''. Ολες και όλοι, να απαιτήσουμε την καταψήφιση του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης», καταλήγει η ΕΔΟΝ.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου