Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Δ. Καζάκης: "Όχι κύριε, οι αγώνες και οι θυσίες των κομμουνιστών δεν ανήκουν στο σημερινό ΚΚΕ!"


Χθες , Πέμπτη 16/5, ο Δημ. Καζάκης έγραψε στην προσωπική του σελίδα (εδώ στο facebook), απαντώντας στον κ. Παύλο Ξανθόπουλο, που τον κάλεσε να ενωθεί το Ε.ΠΑ.Μ. με το Κ.Κ.Ε. :

Pavlos Xanthopoulos, μα καλά δεν ντρέπεστε, δεν έχετε τσίπα; Σε ποιον μιλάτε για αγώνες, βάσανα και για φυλακίσεις; Σε μένα και άλλους σαν κι εμένα που χωρίς κάλυψη κανενός μηχανισμού, χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις και κομματικές αντιμισθίες έχουμε εκτεθεί όσο κανείς άλλος; Ποιος βασανίστηκε και κλείστηκε φυλακή; Η κ. Παπαρήγα, ή μήπως ο κ. Κουτσούμπας; Ποιους αγώνες του λαού υπηρέτησαν οι κύριοι και οι κυρίες του Περισσού;

Ποιο αυθεντικά λαϊκό ή εργατικό κίνημα τους ανέδειξε; Εκτός από γέννημα θρέμα παιδιά του μηχανισμού της κομματικής αντιμισθίας, του "κομματικού σωλήνα", τι άλλο έχουν να επιδείξουν; Και με ποιο ηθικό ανάστημα μιλάτε για φυλακές και βάσανα των κομουνιστών;

Αυτοί που έδωσαν την ζωή τους στις φυλακές και τις εξορίες την δώσανε για την πατρίδα, για την Ελλάδα, για μια καλύτερη ζωή κι όχι για να στρογγυλοκάθονται σε κομματικούς θώκους ανεπρόκοποι πισινοί που τολμάνε κιόλας να τους καταγγείλουν - αυτοί οι χυδαιοδέστεροι των πιο χυδαίων - ότι έχασαν την ζωή τους για το τίποτε, για ένα λάθος.

Έτσι μας είπε ο κ. Κουτσούμπας, που δεν τον ξέρουν ούτε στο χωριό του. Μας είπε ότι η ιστορία απέδειξε ότι η "θεωρία των σταδίων" που ακολούθησε το ΚΚΕ με το ΕΑΜ, την ΕΔΑ και στην μεταπολίτευση απέτυχε! Με άλλα λόγια, ο καρεκλοκένταυρος του Περισσού θεωρεί πώς οι χιλιάδες κομμουνιστές που έδωσαν την ζωή τους για τους στόχους και τα προτάγματα του ΕΑΜ δεν ήταν τίποτε περισσότερο από οπορτουνιστές, οπαδοί της θεωρίας των σταδίων και αποτυχημένοι. Και το λέει αυτό η πιο άχρηστη και προκλητικά αντικομμουνιστική ηγεσία από ιδρύσεως ΚΚΕ.

Όχι κύριε, οι αγώνες και οι θυσίες των κομμουνιστών δεν ανήκουν στο σημερινό ΚΚΕ.

Αυτοί είχαν υπόψη τους ένα άλλο κόμμα, ένα κόμμα που ήταν στο πλάι του λαού, που μιλούσε την γλώσσα κομμουνιστών σαν του Μπελογιάννη: «Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. 

Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας. Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα, δικάζετε τον αγώνα για την ειρήνη, δικάζετε την Ελλάδα».

Το να κατέχεις την επίσημη σφραγίδα του ΚΚΕ σήμερα δεν σου επιτρέπει να καρπώνεσαι τους αγώνες των κομμουνιστών για εθνική ανεξαρτησία, για λαοκρατία, για ελεύθερη Ελλάδα. Ιδίως όταν πρόκειται για άκαπνους γραφειοκράτες καριέρας που αρέσκονται να συκοφαντούν και να εξευτελίζουν τις ηρωικότερες στιγμές του κινήματος με τον πιο ιταμό τρόπο. Όχι, οι αγώνες και οι θυσίες των παλιών κομμουνιστών δεν ανήκουν στο σημερινό ΚΚΕ, που τις προδίδει και τις χλευάζει, αλλά στον λαό για τον οποίο έγιναν. Και τις τιμούν μόνο εκείνοι που ξέρουν να δίνουν το ίδιο παράδειγμα σήμερα.
Κανένας άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου