Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Πόσο "εθνικιστικό" φαντάζει, στη σημερινή αριστερά, το ΚΚΕ του 40' που γέννησε Βελουχιώτηδες και Μπελογιάννηδες...

10 του Απρίλη 1939
Προκήρυξη

της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Σ΄ ολόκληρο τον ελληνικό λαό!

Στους έλληνες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατιώτες!

Η επιδρομή του φασιστικού άξονα εντείνεται. Ένα ακόμα μικρό κράτος, η γειτονική Αλβανία, έγινε καπνίζοντα ερείπια κάτω απ’ τις μπόμπες και τα ασφυξιογόνα του Μουσσολίνι. Ο αλβανικός λαός πλέει στο αίμα του γιατί αρνείται την υποδούλωσή του στον ιταλικό φασισμό. Ο Μουσσολίνι μια και πάτησε στην Αλβανία θ’ αποπειραθεί να τραβήξει ακόμα πιο πέρα. Το σχέδιο του είναι να μπει στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, την Κέρκυρα, την Κρήτη, τη Σάμο και τέλος να κάνει την Ελλάδα και ολόκληρη τη Βαλκανική προτεκτοράτο του. Η ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας μας κινδυνεύει άμεσα.

Η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλείτερο καθήκον όλων των ελλήνων, αλλά το καθήκον αυτό είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί κάτω απ’ τον τυραννικό ζυγό και τις εθνικές προδοσίες της βασιλομεταξικής δικτατορίας. Η ελευθερία και ενότητα  που αποτελούν ακατανίκητη δύναμη είναι τη στιγμή αυτή ανύπαρκτα στη χώρα μας. Η βασιλομεταξική σπείρα, παίρνοντας την κρατική εξουσία πραξικοπηματικά, παράνομα και ενάντια στη θέληση του λαού, στέκεται σ’ αυτή μόνο με την αιματηρή τρομοκρατία.

Το ψωμί του λαού γίνεται μηχανοκίνητες φασιστικές ορδές και ειδικά σώματα ασφαλείας του δικτάτορα, προορισμένα να τυραννούν το λαό και να αντιπαρατάσσονται στον ελληνικό στρατό. Ο Μουσσολίνι καλείται απ’ την ίδια την «ελληνική» κυβέρνηση για να την υπερασπίσει από ενδεχόμενη εσωτερική ανατροπή. Η πρόταση της Αγγλίας για συνασπισμό κατά των κατακτητών απορρίπτεται και ταυτόχρονα γίνεται επιδεικτικά δεκτός ο Γκαίμπελς και οι προτάσεις του για την υποδούλωση της Αλβανίας και το διαμελισμό της Ελλάδας. Η διαφθορά, η συκοφαντία, οι ομαδικές συλλήψεις πολιτών και στρατιωτικών, τα βασανιστήρια, οι πολιτικές δολοφονίες και η εθνική προδοσία έγιναν τα μοναδικά μέσα επικράτησης των κυβερνητών. Αυτή είναι η βασιλομεταξική Ελλάδα. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Οι τελευταίες στρατιωτικές μετακινήσεις αποβλέπουν στην εξαπάτηση λαού και στρατού. Η τυχόν επιστράτευση ηλικιών θα χρησιμοποιηθεί για τον εξαναγκασμό του ελληνικού λαού να υποταχθεί στη δικτατορία και το φασιστικό άξονα.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τις αντιδικτατορικές οργανώσεις, το λαό και τον ελληνικό στρατό σε πανελλήνιο συναγερμό: Για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεθνικής δικτατορίας που προδίδει τη χώρα μας στους ξένους. Για την αποκατάσταση των λαϊκών ελευθεριών και συνταγματικών θεσμών που αποτελεί την προϋπόθεση της εθνικής ενότητας. Για την προσχώρηση της Ελλάδας στο συνασπισμό ομαδικής ασφάλειας κατά των κατακτητών. Για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της χώρας.

Έφεδροι, στην περίπτωση επιστράτευσης πάρτε τα όπλα και χρησιμοποιείστε τα ενάντια στο μεγαλείτερο εχθρό της ελληνικής πατρίδας – τη βασιλομεταξική δικτατορία.

Κάτω η αντιλαϊκή και αντεθνική δικτατορία! Κάτω ο φασιστικός άξονας! Ζήτω η ελευθερία του ελληνικού λαού! Ζήτω η ανεξαρτησία και ακεραιότητα της Ελλάδας!



Η Κεντρική Επιτροπή
 του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου