Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΤΥΠΟΥ ΟΤΖΑΛΑΝ, ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ !

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΡΠΑΞΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ, ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡ/ΚΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΥΛΗΣ!

Καινούργια βρώμικη και σκοτεινή επιχείρηση τηςκυβέρνησης , μέσω της ελληνικής Αστυνομίας, που μοιάζει με την αλήστου μνήμης προδοτική παράδοση του Α. Οτζαλάν, εκτυλίχτηκε στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, μάλλον υψηλόβαθμου στελέχους του Κουρδικού κινήματος, τον οποίον καταδίωκαν μανιωδώς οι αρχές ασφαλείας του καθεστώτος Ερντογάν.

ειρωνία είναι ότι  την προανάκριση για τις  καταγγελίες που αφορούν την αρπαγή τούρκου υπηκόου, ο οποίος υπήρξε θύμα βασανιστηρίων στην Τουρκία, διενεργεί η Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ξημερώματα της Παρασκευής, έγινε δήλωση εξαφάνισης του συγκεκριμένου ατόμου στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και το μεσημέρι του Σαββάτου υποβλήθηκε μήνυση για αρπαγή.

Η υπόθεση ανατέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δικτύου Μεταναστών και Προσφύγων.

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο άτομο απήχθη το βράδυ της Πέμπτης από την οδό Σόλωνος, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος. Ο πρόσφυγας μόλις είχε αποχωρήσει από κουρδικό εστιατόριο, όταν πέντε άνδρες βγήκαν από ένα αυτοκίνητο που περίμενε ώρα σταματημένο, στην άκρη του δρόμου, σύμφωνα με μαρτυρίες, του επιτέθηκαν, τον ακινητοποίησαν, τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον έσπρωξαν με τη βία μέσα στο αυτοκίνητο, φράζοντάς του το στόμα για να μην ακούγεται.

Οι φωνές του πρόσφυγα, ωστόσο, κινητοποίησαν τους περαστικούς και κάποιοι από αυτούς ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, ενώ στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος και κατέφθασαν αμέσως και άλλοι πρόσφυγες από το κοντινό εστιατόριο. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η προσπάθεια εντοπισμού του πρόσφυγα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τις μεσημεριανές ώρες αναρτήθηκε στο Indymedia κείμενο πολίτη που περιέγραφε το περιστατικό και έδινε την πινακίδα του αυτοκινήτου. Από την δημοσιοποίηση της πινακίδας προέκυψε ότι το αυτοκίνητο ανήκει στην ελληνική αστυνομία.

«Όμως, οι αστυνομικοί διευθυντές εξακολουθούν μέχρι στιγμής να υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν σε ποια υπηρεσία ανήκει και ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση για το περιστατικό» αναφέρει το Δίκτυο Μεταναστών και Προσφύγων.

Όπως ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου οι συμμετέχοντες, ο Τούρκος υπήκοος αρκετές ώρες αργότερα, βρέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης, όπου φέρεται να ανακρίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο άτομο ήρθε στην Ελλάδα περίπου πριν από δύο μήνες και παρουσιάστηκε στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, όπου έδωσε τα στοιχεία του, με βάση τα οποία πριν από τρεις εβδομάδες, υποβλήθηκε φάκελος από το Συμβούλιο στις Αρχές με την εισήγηση να εξεταστεί η υπόθεση γιατί συντρέχουν λόγοι για χορήγηση ασύλου.

Η εξέταση της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι εξετάζονται με προσοχή όλες οι καταγγελίες για να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πάντως, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, έκανε ήδη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Στρασβούργο.

ΣXOΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Η πρωτοφανής, γκανγκστερικού τύπου απαγωγή και απέλαση του 26χρονου τούρκου πολιτικού πρόσφυγαΜπουλούτ Γιαϊλά, αποκαλύπτει την κυβερνητική επιλογή καταπάτησης των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες και την υποταγή του Σαμαρά στους εκβιασμούς του Ερντογάν» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «όπως ο ίδιος [ο πρόσφυγας] αφηγήθηκε στο συνήγορο του, επιβίβαστηκε βίαια στο πρώτο ΙΧ, από άνδρες που μιλούσαν ελληνικά και στη συνέχεια τον μετεπιβίβασαν σε άλλο ΙΧ, όπου τον συνόδευαν άνδρες που μιλούσαν Τουρκικά και Αγγλικά. Μετά από πολύωρο ταξίδι έφθασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου και παράνομα τα πέρασαν κάτω από τα συρματοπλέγματα και στη συνέχεια έγινε η σύλληψη του στο Αστυνομικό Τμήμα της Ανδριανούπολης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «την πρωτοφανή αυτή καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας, τόσο εσωτερικής, όσο και διεθνούς» και πρόσθεσε: «Είναι πλέον βέβαιο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει υποκύψει στα πιο αντιδημοκρατικά αιτήματα του Ερντογάν και του σκληρού πυρήνα του τουρκικού κράτους, με άγνωστα ανταλλάγματα. Είναι πρώτη φορά παραβιάζονται με τόσο βάρβαρο και απίστευτο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των προσφύγων και οι διεθνείς συμβάσεις.

«Επειδή τόσο ο κ. Δένδιας, όσο και το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αρέσκονται στο να καταφεύγουν σε προπαγανδιστικές κορώνες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέλει -δήθεν- τη χώρα "ξέφραγο αμπέλι", η απαγωγή και παράδοση του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα στις Τούρκικες Αρχές, αποδεικνύει ποιοι έχουν μετατρέψει τη χώρα, σε τόπο συνάντησης και συνεργασίας πρακτόρων και μηχανισμών, με τους δήθεν προαιώνιους εχθρούς, όταν πρόκειται για την καταπάτηση ελευθεριών και δικαιωμάτων. »Θεωρούμε αδύνατον να συνέβησαν όλα αυτά χωρίς άνωθεν πολιτική κάλυψη. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και ... Προστασίας του Πολίτη (!) κ. Νικόλαος Δένδιας και η Υπηρεσία Πληροφοριών οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις. Κυρίως, όμως, οφείλει να απολογηθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου