Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

«ΥΠΟ ΔΥΟ ΣΗΜΑΙΑΣ»

Του ΣΤΑΘΗ*

Με παραινέσεις προς τις τράπεζες ο κ. Σαμαράς, με Προεδρικά Διατάγματα προς τον λαό, με πολυνομοσχέδια κι όποιον πάρει ο Χάρος, με αποφασίζομεν και διατάσσομεν, με εγέρθητου!

Προς τις τράπεζες, όμως, με το γάντι, με το σεις και με το σας! - δεν θα ήτο καλόν να ρίχνατε λιγάκι τα επιτόκια;

Σαν να μην τρέχει τίποτα οι τράπεζες εξακολουθούν να επιδίδονται σε θηριώδη τοκογλυφία.

Πιστωτικές κάρτες (από καιρό κόκκαλο) εξακολουθούν να εξυπηρετούνται με αστρονομικά επιτόκια 19% και 16%! Δάνεια σε πρόσωπα δεν δίδονται και όταν δίδονται σε επιχειρήσεις απαιτούν ληστρικά επιτόκιατης τάξης του 10%!

Η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών (50 δισ.) έγινε με λεφτά ημών των φορολογουμένων. Κι όμως οι τράπεζες το παίζουν πέραν του κοινού περί δικαίου αισθήματος, υπεράνω της ηθικής και μακράν της λογικής.

Οι τράπεζες ανακοινώνουν κέρδη, ορισμένοι απ’ τους πελάτες τους ανακοινώνονται στις αυτοκτονίες.

Τώρα ετοιμάζεται νέο κόλπο γκρόσο. Αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, κυρίως στεγαστικά, που πλέον αγγίζουν το 30%! Τα επισφαλή αυτά δάνεια οι τράπεζες σκέφτονται να τα πουλήσουν κοψοχρονιά σε Εισπρακτικές Εταιρείες Κακούργων, που με τη σειρά τους θα τα «εισπράξουν» κατάσχοντας τις ανάλογες προσημειωμένες ιδιοκτησίες.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο κ. Σαμαράς θα είναι ο Αρχικακούργος αυτής της ιστορίας. Και το πιθανότερο είναι ότι θα συμβεί! Μνημονιακώς προβλέπεται, άρα επιβάλλεται.

Μέσα στην τούρλα της γενικής σφαγής, των χιλίων απολύσεων την ημέρα στον ιδιωτικό τομέα, των συντεταγμένων απολύσεων στο Δημόσιο, του φορομπηχτικού οργίου, του γενικού ξεχαρβαλώματος, θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί το σπίτι.

Ολα όμως στο πλαίσιο του μηντιακού καθωσπρεπισμού. Εύχαρις απαθανατίσθηκε στις χθεσινές φωτογραφίες με τους τραπεζίτες ο κ. Σαμαράς, ευγενικός και παραινετικός, όπως άλλωστε προσηνείς και ευπροσήγοροι στάθηκαν απέναντί του και οι συνομιλητές του! Ω της αστικής ευγένειας! ενώ ταυτοχρόνως στα νοικοκυριά σκάνε οι βόμβες των δόσεων και τα δηλητηριώδη αέρια των τόκων πνίγουν τις ζωές των ανθρώπων.

«Υπό δύο σημαίας» ζει πλέον αυτή η χώρα, των φόρων και των δόσεων. Κυβέρνηση και τράπεζες, εφορίες και εισπρακτικές εταιρείες είναι πλέον η Σκύλλα και η Χάρυβδις της ζωής μας.

Υπό καθεστώς «τρόμου και αθλιότητος», πολυνομοσχεδίων κι έκτακτων διαταγμάτων. Κάθε πρωί πλήθος ανθρώπων κοιτάζει καταλόγους και λίστες, να δει αν περιέχουν το όνομά του, αν απολύεται, αν κάποιον νέο φόρο θα πρέπει να πληρώσει, αν ήρθε η σειρά του να χάσει το σπίτι του – τρόμος και αθλιότητα, ποιο σχολείο κλείνει, ποιο νοσοκομείο πάει για νεκροταφείο - μια ζωή-έκτρωμα!

Και να κατηγορούνται κι από πάνω όσοι διαμαρτύρονται για μια τέτοια ζωή, για λαϊκισμό

Από ποιους; από εξωνημένους πολιτικούς, από ενσωματωμένους στο σύστημα δημοσιογράφους, εξαρτημένους από τη διαπλοκή κι εξαρτυμένους σε δαύτην...

Γνωστά όμως πλέον όλα αυτά, έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι και το κόλπο δεν πιάνει πια. Δεν είναι λαϊκισμός τα πανώ έξω (και ει δυνατόν και μέσα στη Βουλή), είναι δολοφονικοί οι νόμοι που ψηφίζονται μέσα εκεί από μια ιερά συμμαχία ανδρεικέλων της ελεεινής μορφής.

Το είδος της νομιμότητας που στεφανώνει τις πράξεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναζητήστε το στις συμβάσεις τύπου Ζήμενς και COSCO, στη λίστα Λαγκάρντ, στο πάρτυ των φοροφυγάδων, στους διορισμούς των Παπουτσήδων! Σε πόσες χιλιάδες καθαρίστριες προς απόλυσιν αντιστοιχούν οι μισθοί του κ. Παπουτσή, της κ. Σακελλαρίου και του κάθε καταραμένου γκόλντεν μπόυ που κόβει τους μισθούς των άλλων λες και κόβει μπουκίτσες για το σούσι του; Σε πόσα πλούσια γεύματα και δείπνα του κ. Βενιζέλου αντιστοιχεί ο υποσιτισμός των παιδιών; Σε πόσα κολλητηλίκια τύπου Καψή - Μόσιαλου - Χωμενίδη αντιστοιχεί η απελπισία των δυσπραγούντων;

Παραφροσύνη! Να ανατρέξουμε στον Ησίοδο να δούμε τι είδους θεά είναι αυτή και τι τέρατα γεννάει;

*Δημοσιεύθηκε στο "enikos.gr" την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου