Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Στέλιος Κούλογλου : Το παρακράτος του Μαξίμου



του Στέλιου Κούλογλου


Είναι η δεύτερη φορά, τον τελευταίο καιρό, που μια δικαστική δίωξη ξεκινά μετά από υπόδειξη της κυβέρνησης. Η τελευταία ήταν αυτή που διατάχθηκε χθες εναντίον του κ.Καμμένου, μετά από ανάρτηση του Γ. Μουρούτη, επικεφαλής του γραφείο τύπου του πρωθυπουργού στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Κατακαλόκαιρο, είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητη μια άλλη δίωξη, εναντίον του στελέχους και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καραγιάννη που είχε προαναγγελθεί από το ελεγχόμενο από την κυβέρνηση Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα στις 2 Αυγούστου, το Αθηναϊκό Πρακτορείο μετέδωσε ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κυρία Φάκου διέταξε κατεπείγουσα προανακριτική εξέταση για μια ανάρτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καραγιάννη, σε προσωπική του σελίδα σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, για την «πρόκληση σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων». Οι δημοσιογράφοι που επιχείρησαν να μάθουν περισσότερα για την είδηση στην εισαγγελία, ανακάλυψαν ότι δεν υπήρχε τέτοια δίωξη, όταν μάλιστα η κυρία Φάκου βρισκόταν σε διακοπές. Την επομένη μέρα στις 10 το πρωί η εισαγγελία ανακοίνωσε πως ασκεί ποινική δίωξη εναντίον του Ανδρέα Καραγιάννη για όσα έγραψε το facebook!!

Στην χθεσινή περίπτωση, ο Μουρούτης έγραψε για την δήλωση Καμένου στο δικό του....
λογαριασμό στο facebook: «"Πολιτικός" "Αρχηγός" ζητά από "πολίτες" να λιντσάρουν εκλεγμένο Δήμαρχο. Φαντάζομαι ότι ο Εισαγγελέας θα επιληφθεί...» Η δήλωση Καμμένου ήταν πράγματι απαράδεκτη από κάθε άποψη, αλλά η ταχύτατη αντίδραση της Δικαιοσύνης, όταν μάλιστα δεν έχει ασκηθεί δίωξη για σοβαρότερα αδικήματα των ημερών, όπως για τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής το Σαββατοκύριακο, γεννάει σοβαρά ερωτηματικά. Έχει κάνει φίλο στο facebook η ηγεσία της Δικαιοσύνης έναν ανεπάγγελτο ακροδεξιό και ενημερώνεται αποκλειστικά από τις αναρτήσεις του για όσα συμβαίνουν στην χώρα; (Φυσικά ο Μουρούτης δεν είχε την ίδια ευαισθησία όταν η Χρυσή Αυγή τραμπούκιζε στα Γιαννιτσά και τον Μελιγαλά, ή έδερνε στελέχη του ΚΚΕ την Πέμπτη το βράδυ στο Πέραμα). Και αν η χθεσινή αλληλουχία ανάρτηση Μουρούτη -αντίδραση Δικαιοσύνης είναι απλή σύμπτωση, πως εξηγείται η προαναγγελία της δίωξης του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ από το Αθηναϊκό Πρακτορείο στις 2 Αυγούστου, για μια ανάρτηση του που δεν είχε απασχολήσει στο ελάχιστο την κοινή γνώμη ούτε την γνώριζε κανείς ,εκτός από αυτούς που είχαν κατασκευάσει την υπόθεση;

Από εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο χώρο των ΜΜΕ μέχρι την παρακολούθηση των συνδιαλέξεων συμπολιτευόμενων βουλευτών και αντιπολιτευόμενων πολιτικών αρχηγών, τα κρούσματα που προδίδουν την λειτουργία ενός παρακράτους είναι πολλά, αλλά το πιο επικίνδυνο περιστατικό, που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά για κινήσεις και μηχανισμούς που δρουν ανεξέλεγκτοι, σχετίζεται με την τρομοκρατία.  Στις 14 Ιανουαρίου του 2013 τα ξημερώματα, σημειώθηκε επίθεση εναντίον των γραφείων της ΝΔ με καλάσνικοφ. Ήταν η περίοδος που το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου βρισκόταν στην επίθεση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποθάλπει την βία, καλώντας τον να αποκηρύξει τις εξτρεμιστικές ομάδες, τις καταλήψεις κλπ. Μάλιστα, για την συγκεκριμένη επίθεση, ο Σίμος Κεδίκογλου επέρριψε ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ για την διαμόρφωση κλίματος πολιτικής έντασης που διευκολύνει τέτοιες ενέργειες, καθώς, οι «ανεύθυνες δηλώσεις» στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν «ρίξει λάδι στην φωτιά».

Από την γέννηση της σύγχρονης τρομοκρατίας μέχρι το συγκεκριμένο συμβάν, η μέθοδος δράσης όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων ήταν να χρησιμοποιούν την δράση τους για να δηλώσουν ότι υπάρχουν και να προπαγανδίσουν τα πιστεύω τους. Έμελε και σε αυτό, να πρωτοτυπήσουμε: για την επίθεση εναντίον των γραφείων της ΝΔ δεν υπήρξε για μήνες η παραμικρή ανάληψη ευθύνης. Πέντε μήνες αργότερα και δύο εβδομάδες μετά το φιάσκο της ΕΡΤ, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου βρισκόταν σε άμυνα, μια άγνωστη οργάνωση, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Όποιος έχει πείρα από προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων με δυσκολία θα συγκρατήσει τα γέλια του, αλλά το πιο κωμικοτραγικό είναι ότι η προκήρυξη χρησιμοποιούσε καθαρεύουσα. Αντιγράφω:

«Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ομάδα συντρόφων προσέγγισαν εποχούμενοι το στόχο μέχρι του προαποφασισμένου σημείου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Οι δύο σύντροφοι που αποβιβάστηκαν από το κλεμμένο όχημα κατάφεραν επίσης χωρίς κανένα εμπόδιο να πλησιάσουν το στόχο στην απαιτούμενη απόσταση ώστε να βάλλουν εναντίον του με εκτοξευτήρα( RPG) που έφερε αντιαρματική ρουκέτα. Τελικά ήταν μια αστοχία υλικού- αφού δύο φορές ο επιφορτισμένος με το συγκεκριμένο ρόλο σύντροφος επιχείρησε να ξαναοπλίσει τον εκτοξευτήρα δίχως αποτέλεσμα-, που ματαίωσε τον αρχικό μας σχεδιασμό ωθώντας το δεύτερο σύντροφο να βάλλει με πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλασνικοφ εναντίον του κτιρίου, καθώς θα ήταν για εμάς για εμάς αδιανόητο να φύγουμε άπραγοι από ένα τόσο σημαντικό στόχο». (οι υπογραμμίσεις δικές μου)

Τα έχουμε δει σχεδόν όλα σε αυτή την χώρα, αλλά αριστεροί τρομοκράτες με καθαρευουσιάνικες εκφράσεις; Που παρά την ..αστοχία υλικού και την αλλαγή σχεδίων που προκαλεί μια τέτοια αποτυχία,  κατάφεραν μέσα στην νύχτα να εντοπίσουν το γραφείο του Α. Σαμαρά, στον τάδε όροφο και στο συγκεκριμένο παράθυρο και να το πυροβολήσουν; Τέτοιες λεπτομέρειες για την διαρρύθμιση ενός κτηρίου γνωρίζει μόνο κάποιος από τα μέσα.

Την απάντηση σε όλα αυτά δίνει η ίδια προκήρυξη της... Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών που μετά από σελίδες ακατάσχετης μπαρουφολογίας καταλήγει στο παρακάτω πολιτικό συμπέρασμα, που είναι και το... ζουμί : «Παρόλη τη διαμετρικά αντίθετη ιδεολογική τους φόρτιση Συριζα και Χρυσή Αυγή λειτούργησαν αποφασιστικά προς αυτήν την κατεύθυνση: αποτέλεσαν σημαντικές βαλβίδες αποσυμπίεσης της κοινωνικής διαμαρτυρίας». Το πως μια τρομοκρατική οργάνωση καταλήγει στην θεωρία των δύο άκρων, είναι ένα ακόμη από τα ερωτηματικά της υπόθεσης.

από το "tvxs.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου