Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονική επίθεση εξαπέλυσαν χτες αργά το βράδυ χρυσαυγίτες στο Πέραμα σε βάρος συνεργείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Δολοφονική επίθεση εξαπέλυσαν χτες αργά το βράδυ χρυσαυγίτες στο Πέραμα σε βάρος συνεργείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκανε αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος. Σύμφωνα με το Ριζοσπάστη, οι Χρυσαυγίτες έστησαν ενέδρα στο σκοτάδι και επιτέθηκαν στα μέλη του κόμματος στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, λίγα μόλις μέτρα από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα η επίθεση ήταν «ύπουλη και δολοφονική, με μανία που δείχνει ότι ήθελαν νεκρό».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε χθες το βράδυ στις 23.55 με λοστούς και καδρόνια σε περίπου 30 άτομα που έκαναν αφισοκόλληση στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν οκτώ άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν έχει γίνει καμία σύλληψη ή προσαγωγή.
Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, οι Χρυσαυγίτες ήταν περισσότεροι από 30 και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και μπλούζες, ενώ αρκετοί από αυτούς – και ο επικεφαλής τους - φορούσαν μπλούζες με τα διακριτικά του νεοναζιστικού κόμματος. Με μηχανάκια και αυτοκίνητα βγήκαν από τα γύρω στενά και επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα. Εκτός από τους ανθρώπινους στόχους έκαναν φύλλο και φτερό και τα αυτοκίνητα του συνεργείου της αφισοκόλλησης.

Σύμφωνα με το Ριζοσπάστη, από τα μέλη του ΚΚΕ και άλλους αυτόπτες μάρτυρες ως επικεφαλής της ομάδας των τραμπούκων αναγνωρίστηκε ο γνωστός χρυσαυγίτης του Περάματος, Πανταζής. Αναγνωρίστηκε επίσης ο χρυσαυγίτης Καστρινός.

Μεταξύ των στελεχών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ήταν και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης.

«Είναι φανερό ότι η δράση του ΚΚΕ στην περιοχή και η επιρροή του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου στους μεταλλεργάτες της Ζώνης ήταν το κίνητρο της επίθεσης από τα μαντρόσκυλα της μεγαλοεργοδοσίας. Λίγες βδομάδες πριν, με βίντεο που γύρισαν «εν κρυπτώ» στη Ζώνη, είχαν εξαπολύσει ανοιχτά απειλές σε βάρος του ταξικού συνδικάτου και στελεχών του ΠΑΜΕ» καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν σήμερα σε συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.



Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου