Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς έξω από γραφεία της Χρυσής Αυγής

Πηγή: http://tvxs.gr


Άγνωστοι που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού άνοιξαν πυρ στην λεωφόρο Ηρακλείου, στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, πολύ κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Από τους πυροβολισμούς οι νεκροί είναι δυο και η ηλικία τους 22 και 26 ετών. Επίσης, υπάρχει ένας 29χρονος σοβαρά τραυματίας που έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για δύο δράστες με κράνη οι οποίοι πυροβόλησαν πολλές φορές -τουλάχιστον 15- εναντίον των θυμάτων χρησιμοποιώντας όπλα με σφαίρες 9mm. Την έρευνα θα αναλάβει η Αντιτρομοκρατική. 

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας στο Star υποστήριξε ότι οι νεκροί είναι νεαρής ηλικίας μέλη της οργάνωσης και έκανε λόγο για «άριστα σχεδιασμένο χτύπημα». Η Χρυσή Αυγή στην ιστοσελίδα της χαρακτηρίζει ως ενόχους την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια. Η νεοναζιστική οργάνωση υποστηρίζει πως είχε ζητήσει φρουρά που δεν της είχε δοθεί ενώ αναφέρεται και σε "διεφθαρμένα ΜΜΕ που στοχοποίησαν ένα νόμιμο κόμμα".

Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ προκλήθηκε ένταση μεταξύ ολιγομελούς ομάδας μελών της ΧΑ και αστυνομικών.

Οι αρχές εξετάζουν δυο βασικά σενάρια: Το ένα η εν ψυχρώ εκτέλεση να ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, το άλλο να ήταν τρομοκρατική ενέργεια. Ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πριν από λίγο. Δένδιας: Δεν θα γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών.

Στο σημείο βρίσκεται και ο βουλευτής Νίκος Μίχος και η κόρη του αρχηγού της οργάνωσης Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου