Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ο Γερμανικός Στρατός εκπαιδεύεται για καταστολή εξεγέρσεων σε ξένη χώρα!


Πηγή : ΕΠΑΜ Πάτρας

Σε άσκηση μεγάλης κλίμακας που προσομοίωνε την εισβολή μίας ξένης χώρας και την καταστολή μίας λαϊκής εξέγερσης, προέβη η Μονάδα Ειδικών Δυνάμεων “Καταστολής Εξεγέρσεων Πλήθους” του Γερμανικού Στρατού.

Η άσκηση, όπου συμμετείχαν 3500 στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων και 700 οχήματα εδάφους και αέρος, έλαβε χώρα από 30 Σεπτέμβρη έως 10 Οκτώβρη σε μία κωμόπολη κατασκευασμένη εξ’ ολοκλήρου για την εκπαίδευση του Γερμανικού Στρατού κοντά στο Αμβούργο. Η υποτιθέμενη χώρα ονομαζόταν Οψιδία και ο σκοπός του στρατού ήταν να καταπολεμήσει τους “αντάρτες” όπως ονομάζονταν οι διαδηλωτές, έπειτα από “έκκληση βοήθειας από την κυβέρνηση της Οψιδίας”. Όπως δήλωσε ένας αξιωματικός της Γερμανικής Αεροπορίας: “Αποκτάς μια πληρέστερη εικόνα όταν νιώθεις τα πράγματα, όταν τα βλέπεις, όταν μυρίζεις το μπαρούτι και ακούς τον θόρυβο”, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MMnews.


Το δελτίο τύπου του Γερμανικού Στρατού, το οποίο δεν αναφέρθηκε καν από τα Γερμανικά ΜΜΕ, είναι ακόμα πιο γλαφυρό:

Δελτίο Τύπου Γερμανικών Ένοπλων Δυνάμεων
Τα πλήθη υπό έλεγχο

Ένα οργισμένο πλήθος με πανό και δυνατά συνθήματα πλησιάζει τους θεατές [που παρακολουθούσαν την άσκηση]. Παράλληλα, η Στρατιωτική Αστυνομία τοποθετείται σαν ένα πράσινο τείχος ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους θεατές και προλαμβάνει τις επιθέσεις. Οι Δυνάμεις Καταστολής Εξεγέρσεων (Crowd Riot Control – CRC) είναι εξοπλισμένες με ασπίδες, γκλομπς και προστατευτικές στολές. Εδώ βρίσκονται επίσης διμοιρίες ΜΑΤ καθώς και εκπαιδευτές με τα σκυλιά τους.

Η υπεροχή των δυνάμεων της Στρατιωτικής Αστυνομίας ενισχύεται σημαντικά από το όχημα ρίψης νερού. Χάρη στην αποφασιστική και συνεκτική προσέγγιση από όλες τις δυνάμεις, η κατάσταση τίθεται υπό έλεγχο γρήγορα.

Οι Ισχυροί και Δυνατοί πολεμούν τις φλόγες

Ακούγεται θόρυβος ξανά και οι επισκέπτες μαντεύουν τι έπεται. Ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Panzerhaubitze 2000 παίρνει θέση. αυτό το όχημα μπορεί να βάλλει εναντίον στόχων μέχρι και 40 χιλιόμετρα μακριά. Αυτή η δύναμη πυρός ενισχύεται από το MARS II, τον θωρακισμένο, αυτοκινούμενο πολλαπλό εκτοξευτή πυραύλων με εμβέλεια μέχρι 80 χιλιόμετρα.

Μετά από την κατάλληλη προετοιμασία πυρός από τα πυροβόλα, μπαίνουν στο πεδίο μάχης οι στρατιώτες με τα άρματα Leopard 2A6 και τα Marder 1A3 – επαγγελματική και ισχυρή δύναμη πυρός.



Αντάρτικο Πόλεων

Εκτός από την στρατιωτική καταστολή διαδηλώσεων, το σενάριο πολέμου στο “αστικό περιβάλλον” ξένης χώρας προέβλεπε και “αντάρτικο πόλεων”. Σύμφωνα με αυτό, αφού μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άρματα αναγνώρισης τύπου “Fennek” είχαν εξερευνήσει την κατάσταση, έγινε “ελεύθερη εισβολή και μάχη σπίτι-σπίτι” στο χωριό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο τύπου, με ύφος Επικαίρων του ’67 “κάτω από τις σφυροκοπούσες ριπές του ενσωματωμένου πολυβόλου 20mm του οχήματος μάχης πεζικού Marder, τα διασταυρούμενα πυρά από τα πολυβόλα και την προστασία των πλευρών από το άρμα μάχης Leopard 2, το χωριό είναι και πάλι ελεύθερο για τους κατοίκους του”.

Η καταστολή του “αντάρτικου πόλεων” περιελάμβανε ανατινάξεις κτιρίων και ελεύθερους σκοπευτές ακροβολισμένους σε διάφορα σημεία προκειμένου να εξουδετερώσουν ιδιαίτερους κινδύνους. Όλα αυτά όμως δεν ήταν παρά “τα προαπαιτούμενα για την γοργή συνέχιση της επίθεσης στα βάθη των εχθρικών δυνάμεων”.

Ερωτήματα

Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πλήρως ικανοποιημένες από τα αποτελέσματα της άσκησης, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους. Και πώς να μην είναι αφού κατέβασαν μέχρι και Λέοπαρντ. Εδώ όμως τίθεται το εξής ερώτημα· από πού και ως πού ο Γερμανικός Στρατός εξασκείται στην καταστολή λαϊκών διαδηλώσεων και εξεγέρσεων και μάλιστα σε ξένη χώρα; Όπως και να έχει η απάντηση του Ελληνικού λαού θα είναι μία, όπως και το 1940: Πάρτε φόρα.

Φρίξος Νικολάου
Μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου