Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ξεσάλωσε στην κυριολεξία ο Ερντογάν ο...Μεγαλοπρεπής!


ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο... ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ: ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!
ΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ 10 ΦΑΣΚΕΛΑ!
του Δημήτρη Κυπριώτη

Δε γίνεται, τελικά φαίνεται ότι οι κυβερνώντες βάλθηκαν να μας τρελάνουν εντελώς. Δεν μας φτάνουν τόσα δεινά που τραβάμε ως χώρα και ως πολίτες από τους τροϊκανούς και τις πολιτικές που επιβάλουν χωρίς ποτέ  κανείς ''αξιωματούχος" να μη μπορεί να αντιτάξει ούτε το όνομά του, μας εμφανίστηκε ξαφνικά και από το πουθενά ο και ...''Μεγαλοπρεπής  Ερντογάν'', να μας πουλήσει ανδρειλίκι και πολιτικό τσαμπουκά!

Ποιος; Αυτός που μέχρι χθες έτρεμε το φιλοκάρδι του, μην τυχόν και γκρεμοτσακιστεί από τις μεγάλες συγκεντρώσεις των Τούκων στις πλατείες, για τα καραγκιοζιλίκια που προσπαθεί να τους επιβάλλει. Αυτός που κατέπνιξε με τον χειρότερο και τον πιο βίαιο τρόπο τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Τούρκικου λαού!

Και τώρα με τον πλέον προκλητικό και θρασύ τρόπο, αυτός που νομίζει ότι μπορεί να....
αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, από την πόλη Κεσάνη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα δήλωσε ο άθλιος: 

«Για μας, η Θράκη είναι ταυτόχρονα Κομοτηνή, Ξάνθη... Σκόπια, Πρίστινα, Σαράγεβο»

Και αυτόν τον άνθρωπο τον εμπιστεύονται οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, για να αναπτύξουν την ελληνοτουρκική φιλία! Αν είναι δυνατόν!! Τουλάχιστον ας κρατηθούν τα προσχήματα, γιατί όσο περισσότερα του προσφέρεις, τόσα περισσότερα αυτός θα απαιτεί. Σε λίγο δε,  με τη φόρα που έχει πάρει, λίγο χρειάζεται ακόμη για να απαιτήσει και την Αθήνα!

Ας δούμε τι ακριβώς δήλωσε από τον τελευταίο σταθμό περιοδείας του την Κεσάνη:
«Βρισκόμαστε στον τελευταίο σταθμό του τριήμερου μαραθώνιου στη Θράκη, το φινάλε του οποίου είναι σήμερα στην Κεσάνη. Η Θράκη μας αγκάλιασε και από δω από την Κεσάνη εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον κόσμο που κατέκλυσε τις πλατείες και μας άνοιξε την καρδιά του».

Και αμέσως μετά έρχεται η "η ψυχρολουσία'':

«Για μας, η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια. Η Θράκη ταυτόχρονα είναι Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα είναι Κομοτηνή, ταυτόχρονα είναι Ξάνθη, ταυτόχρονα είναι Deliorman (Ντόμπρουτζα), είναι Kircaali (Καρτζαλί, πόλη της Βουλγαρίας), είναι Vardar (Βαρδάρης) και, αν πάμε πιο πίσω, Θράκη είναι ταυτόχρονα Σκόπια, Πρίστινα, Prizren (Πρίζρεν στο Κόσοβο), είναι Σαράγεβο» τόνισε.
Και συμπλήρωσε: «Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος του παρελθόντος μας σ' αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη μας με την Αδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρκλάρελι και βέβαια την Κωνσταντινούπολη».

Περιμένουμε να δούμε αν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορέσει να αρθρώσει λέξη, τουλάχιστον σαν ανταπάντηση στις προκλήσεις Ερντογάν η θα αφήσουν και αυτήν την πρόκληση να περάσει ανώδυνα όπως τόσες και τόσες άλλες; Ή θα βάλουν κάποιον Γραμματέα,  εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως γίνεται συνήθως, για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;

Πάντως ένα είναι σίγουρο:

Δεν πρόκειται να ενοχλήσουν στο ελάχιστο τον .....Μεγαλοπρεπή!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου