Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Αρνήθηκαν οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις να χτυπήσουν τους ρωσόφωνους στην Α.Ουκρανία!



         Οι επικεφαλής αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών της περίφημης "Alpha Team" αρνήθηκαν να εκτελέσουν διαταγή του Κιέβου, να εισβάλουν σε Ντονέτσκ και Λούγκανσγκ, και να εκδιώξουν από τα καταληφθέντα κτίρια των περιφερειών τους ρωσόφωνους με χρήση βίας. Το 48ωρο τελεσίγραφο της ουκρανικής κυβέρνησης έληξε σήμερα το απόγευμα και τα κτίρια παραμένουν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων αυτοάμυνας.

"Θα εργαστούμε μέσα στα πλαίσια του νόμου.Οι μονάδες μας έχουν δημιουργηθεί για να πολεμούν την τρομοκρατία και να απελευθερώνουν ομήρους" είπε ένας εκ των αξιωματικών της ουκρανικής ομάδας "Alpha Team" εννοώντας έτσι ότι δεν βλέπει κρόυσμα τρομοκρατίας όπως υποστηρίζει το Κίεβο.

Οι αξιωμαικοί ανακοίνωσαν την απόφαση να μην εισβάλουν στα καταληφθέντα κτίρια του Ντονέτσκ και του Λούγκανσγκ σε συνάντηση που έκαναν μεταξύ τους.

Πρόκειται για ουσιαστικά για ανταρσία και στάση στις εντολές του Κιέβου και είναι βέβαιο ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμα: Το γεγονός ότι το 90% των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων της Κριμαίας εντάχθηκε στον ρωσικό Στρατό λέει πολλά.

Τώρα έρχεται η ανυπακοή στην εντολή του αναπληρωτή πρωθυπουργού  Vitaly Yarema και του γραμματέα Εθνικής Άσφάλειας της Ουκρανίας Andrei Parubiya να προχωρήσουν σε ανακατάληψη των κυβερνηυτικών κτιρίων με την δικαιολογία ότι τα πάνοπλα μέλη των δυνάμεων αυτοάμυνας "δεν είναι τρομοκράτες".

Νομίζουμε ότι οι πέντε ημέρες που υπολόγισε ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάεων του ΝΑΤΟ ως χρονικό διάστημα κατάληψης της Ουκρανίας και άφιξης των ρωσικών στρατιών στα ουκρανικά σύνορα είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα...

Στο μεταξύ οι διαδηλωτές που κατέλαβαν το κτίριο της διοίκησης της τοπικής περιφέρειας, αποφάσισαν να διαμορφώσουν έναν δικό τους «Λαϊκό Στρατό». Σύμφωνα με το ρωσικό Itar Tass οι διαδηλωτές που επιμένουν να μην αποχωρήσουν  από το κτίριο δήλωσαν:

«Από σήμερα ανακοινώνουμε τη δημιουργία του Λαϊκού Στρατού της Δημοκρατίας  του Ντονέτσκ και θα αρχίσει ο σχηματισμός του. Διοικητής του  Στρατού θα διορισθεί ο Ιγκόρ Κακινζιάνοφ. Ο στρατός θα επιδιώξει να προστατεύσει το λαό και την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», δήλωσε ο ηγέτης των αυτονομιστών, Ντένις Πουσίλιν.

Ο Ιγκόρ Κακινζιάνοφ είπε ότι θα διορίσει το προσωπικό και τα στελέχη, από πρώην στρατιωτικούς σε εφεδρεία ή εν ενεργεία.

Tην ίδια στιγμή η σύζυγος του φυλακισμένου ρωσόφωνου ηγέτη του Ντονετσκ Paul Gubaryov, η Catherine Gubaryov διορίστηκε ως ΥΠΕΞ της νεοσύστατης Ανεξάρτητης Δημοκρατίας του Ντόνετσκ μέχρι να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα της 11ης Μαϊου που θα αποφασίσει το μέλλον της περιφέρειας και εάν τελικώς θα αποσχισθεί.

Μέχρι να γίνει αυτό αποφασίστηκε να διαχειρίζεται η σύζυγος του Paul Gubaryov, Catherine όλα τα διεθνή ζητήματα που αφορούν την περιοχή και την εκπροσώπησή της στο εξωτερικό.

Στην πρώτη της ανακοίνωση είπε "μέχρι την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν καλυφθεί όλες οι κυβερνητικές θέσεις". Δηλαδή η νεοσύστατη δημοκρατία αποκτά δικές της κρατικές δομές,δικό της στρατό από έμπειρα στελέχη (ενεργά και εν εφεδρεία, που σημαίνει ότι πολλοί αυτομολούν από τον ουκρανικό Στρατό), και είναι αποφασισμένη να εκπροσωπείται στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής έχουν ήδη καταταχθεί εθελοντικά περισσότερα από 1000 άτομα τα οποία είναι αποφασισμένα να προστατέψουν την περιφέρεια από την βία της διορισμένης νεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου