Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

[ΝΙΚΗ!] Δικαίωση ενός τεράστιου αγώνα: Οι καθαρίστριες επαναπροσλαμβάνονται!


Πηγή: http://aristeri-diexodos.blogspot.gr

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε την επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών του υπ. Οικονομικών κάνοντας δεκτή την αγωγή για ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης - Προσωρινά εκτελεστή η απόφαση του δικαστηρίου, όπερ σημαίνει ότι οι καθαρίστριες επιστρέφουν στη δουλειά από τη Δευτέρα!



Όπως επιβεβαιώνει και το in.gr, την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, σύμφωνα με τον δικηγόρων των εργαζόμενων Γιάννη Καρούζο. Ο δικηγόρος των 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν από τη Δευτέρα, ανεξαρτήτως αν το Δημόσιο προσχωρήσει σε έφεση.


(ο δικηγόρος των καθαριστριών κάνει δηλώσεις τονίζοντας ότι είναι προσωρινά εκτελεστή η απόφαση)

Οι απολυμένες καθαρίστριες και ο δικηγόρος τους ενημέρωσαν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Όπως τόνισαν θα ακολουθήσει συνέλευσή τους, ενώ τονίζουν ότι «νίκησαν» στον αγώνα τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος βρέθηκε στο πλευρό των καθαριστριών και κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί των ένδικων μέσων και να ζητήσει συγγνώμη:


Χθες, Πέμπτη, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, κρίνοντας παράνομες τις απολύσεις. Η απόφαση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού ανοίγει τον δρόμο να γίνουν δεκτές και άλλες προσφυγές εργαζομένων. Η είδηση της απόφασης της Δικαιοσύνης προκάλεσε πανηγυρισμούς έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου έχουν κατασκηνώσει τις τελευταίες ημέρες, ως ύστατη μάχη πριν την απόλυση, οι καθαρίστριες (διαβάστε και δείτε αναλυτικά παρακάτω).

Πέμπτη 15/5

Δεν αποχωρούν οι καθαρίστριες μέχρι να δικαιωθούν όλες οι συναδέλφισσές τους σε διαθεσιμότητα:

-----------------------

Σύμφωνα με τον @dromografos, συγκίνηση και πανηγυρισμοί κυριαρχούν στην αγωνιστική κατασκήνωση των καθαριστριών.

Αναλυτικά:

Θετική ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που είχαν κινηθεί δικαστικά κατά της απομάκρυνσής τους από το δημόσιο.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή των 397 καθαριστριών, από το σύνολο των 465 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, οι οποίες ζητούσαν την απόσυρση της ΚΥΑ και την επαναπρόσληψή τους, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η απόφαση κρίνεται προσωρινά εκτελεστή ή όχι.

Η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς την Παρασκευή 16 Μαΐου ολοκληρωνόταν η περίοδος της διαθεσιμότητας των καθαριστριών και από την επομένη θα βρίσκονταν εκτός δημοσίου τομέα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος το δικαστήριο αναγνώρισε πως οι καθαρίστριες αποτελούσαν εργαζόμενες του στενού πυρήνα του δημοσίου, βάζοντας έτσι σε «κίνδυνο» το μέτρο της διαθεσιμότητας που εφάρμοσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. (Εφημερίδα των Συντακτών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου