Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Δ. Καζάκης: Πόσο κοντά μας βρίσκεται η Ουκρανία;

του Δημήτρη Καζάκη

Είδατε τις εικόνες από την Μαριούπολη και το Σλαβιάνσκ; Είδατε τους αμάχους με σηκωμένα ψηλά τα χέρια να δολοφονούνται εν ψυχρώ από τις δυνάμεις του δήθεν “ουκρανικού στρατού”; 

Είδατε να καίγεται το κτήριο των συνδικάτων στην Οδησσό και μαζί του να καίγονται μερικές δεκάδες άτομα, όπως έκαναν οι ναζί σε εκατοντάδες χωριά τότε που μαζί με τους Ουκρανούς ομοϊδεάτες τους την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Είμαι σίγουρος ότι δεν είδατε τις εικόνες. Τα ΜΜΕ εκτελούν εντολές άνωθεν και έξωθεν να μην δείξουν το μέγεθος της φρίκης που βιώνει ο λαός της Ουκρανίας από τις ορδές των ναζί.

Φροντίστε να τις δείτε και σκεφτείτε, πόσο μακριά μας είναι η Ουκρανία; Ο Γρηγοράκος του ΠΑΣΟΚ μας τα είπε φάτσα-φόρα, αν δεν βγουν αυτός και η συμμορία του θα γίνουμε Ουκρανία. Το πήρατε το μήνυμα; Προκειμένου η κυβερνώσα συμμορία να χάσει την εξουσία είναι ικανή να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ουκρανία. Και ήδη το κάνει. Η χώρα είναι παντελώς ανοχύρωτη. Η αποτρεπτική ισχύς βρίσκεται στο ναδίρ. Ο λαός εξουθενωμένος περιμένει τον από μηχανής θεό. Υπάρχει καλύτερη συγκυρία από αυτήν για να δούμε πολεμικές προβοκάτσιες σε βάρος της χώρας μας; Υπάρχει καλύτερη συγκυρία από αυτήν για να μας οδηγήσουν σε εθνικούς ακρωτηριασμούς, σε κοσοβοποιήσεις, σε εθνικές τραγωδίες και γενικά τετελεσμένα;

Όποιος νομίζει ότι όλα αυτά είναι μακριά μας, ας σκεφτεί ότι πριν μερικούς μήνες θα ήταν αδιανόητο να δούμε κλιμακούμενη πολεμική συμπλοκή στην καρδιά της Ευρώπης. Για σκεφτείτε λίγο καλύτερα τι συνέβη στην Ουκρανία; Πρόκειται για μια χώρα η οποία έζησε υπό καθεστώς μνημονιακών πολιτικών επί σχεδόν 15 χρόνια. Η ανέχεια, η απόγνωση, η απελπισία ενός ολόκληρου λαού οδήγησε τον Γιανούκοβιτς στην εξουσία υποσχόμενος να θέσει τέρμα στα μνημόνια από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Τι είπαν οι δύστυχοι που τον ψήφισαν; Να γλυτώσουμε από την συμμορία των μνημονίων και ύστερα βλέπουμε. Ψήφισαν δηλαδή με κριτήριο το λιγότερο κακό.

Ο Γιανούκοβιτς δεν έκανε πολλά πράγματα. Συνέχισε να νέμεται την εξουσία όπως και οι προηγούμενοι κρατώντας τον λαό σε απόσταση. Και μόλις έκανε την κίνηση να δεχθεί την αντικειμενικά πιο συμφέρουσα πρόταση της Ρωσίας, έναντι εκείνη της ΕΕ, τότε ξέσπασε ο χαμός.

Οι δυτικοί με αιχμή του δόρατος τους ναζί της Ουκρανίας, ενισχυμένους με κάθε λογής στρατολογημένο τυχοδιώκτη από δεκάδες χώρες και μισθοφόρους, επενέβησαν εναντίον μιας αδύναμης κυβέρνησης χωρίς λαϊκή στήριξη, προκειμένου να βυθίσουν την Ουκρανία στον εμφύλιο και να την διαμελίσουν οριστικά. Δεν τους αρκεί η αλλαγή καθεστώτος. Δεν τους αρκεί απλά μια δοτή κυβέρνηση από ένα ακόμη πιο δοτό κοινοβούλιο να υπογράφει την επέμβαση του ΔΝΤ και της ΕΕ. Θέλουν οριστική διάλυση του συγκροτημένου κράτους, έτσι ώστε να στερήσουν από τον λαό κάθε δυνατότητα ακόμη και κοινοβουλευτική ανατροπής – έστω και προσωρινής – της πολιτικής εκποίησης και κανιβαλισμού που επιθυμούν οι διεθνείς αγορές.

Πόσο νομίζετε ότι απέχουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα; Σας πληροφορώ ότι βρισκόμαστε πάρα, μα πάρα πολύ κοντά. Οι παρατάξεις του νέου εμφυλίου άρχισαν ήδη να σχηματίζονται. Μια αριστερά που έχει παραιτηθεί ολοκληρωτικά από κάθε έννοια πατρίδας, έχει προδώσει τα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας. Από την άλλη μια φασιστική ακροδεξιά με αιχμή την ΧΑ, η ηγεσία της οποίας δεν κρύβει τη νοσταλγία της για τον εμφύλιο πόλεμο και την χούντα.


Το μόνο που μένει είναι η ανοησία ενός λαού που συνεχίζει να σκέφτεται με όρους δεξιάς-αριστεράς και με κολοβή μνήμη κινείται όχι με βάση την κοινή λογική, αλλά με την χαμένη ψήφο και το μη χείρον βέλτιστο. Ας δώσουμε λοιπόν δύναμη σ' αυτούς που απεργάζονται τον εμφύλιο και τον διαχωρισμό του λαού σε αριστερούς και δεξιούς για να δείτε πόσο γρήγορα η Ελλάδα θα μετεξελιχθεί σε Ουκρανία. Είπα και ελάλησα, αμαρτίαν ουκ έχω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου