Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Δυσαρέσκεια Τσίπρα για την καταδίκη της Ρωσίας




Δυσαρέσκεια εκ μέρους της κυβέρνησης εξέφρασε η Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τη δήλωση ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία προέβη σε δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ», χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική πλευρά

undefined

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η γγ του πρωθυπουργού τονίζει:

«Η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».

Η Φ. Μογκερίνι, μέσω του Twitter, ανέφερε ότι μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί και να συζητήσουν για το επόμενο Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων.

Η δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αφορούσε την Ουκρανία. Σε αυτή, καταδικάζεται η Ρωσία για τη συνεχή και αυξανόμενη υποστήριξη προς τους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας, μετά και από τον θάνατο αμάχων από τις «τυφλές» βολές πυροβολικού στη Μαριούπολη.

Παράλληλα, καλούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» να εξετάσουν περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Μόσχας με σκοπό να κινηθεί προς την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου